Tiesa paaiškėjo, kai galiausiai deimantas iš 32 metų kino organizmo pasišalino. Akmenį vyras praeitą savaitę prarijo Kolombe vykusioje kasmetinėje juvelyrinių dirbinių parodoje „Facets Sri Lanka“.

„Vagis su tikruoju deimantu paspruko, kol visų dėmesys buvo nukreiptas į vyrą, kuris prarijo, kaip dabar paaiškėjo, netikrą deimantą“, - AFP sakė policijos atstovas Ajithas Rohana.

„Šiuo metu bandoma susekti nusikaltimo bendrininką ir atgauti prarastą deimantą“, - patvirtino atstovas.

Policijos teigimu, kinas prarijo 1,5 karato deimanto klastotę, norėdamas atitraukti dėmesį. Ir jam puikiai pavyko – pareigūnai skubėjo būtent prie jo.

Įtariamasis vagis buvo nugabentas į Kolombo nacionalinę ligoninę, kur rentgeno nuotrauka parodė, jog jo pilve tikrai yra akmuo. Šeštadienį, pasitelkus vidurius laisvinančius vaistus, akmuo iš kino organizmo pasišalino.

Policijos atstovai sakė, jog įtariamąjį nuolat stebėjo ginkluoti apsauginiai – taip norėta užsitikrinti, kad deimantas niekur nedings.

Tarptautinės Belgrado brangakmenių parduotuvės vadovas Sureshas de Silva AFP naujienų agentūrai praeitą savaitę sakė, jog prie jo stalo parodoje Kolombe priėjo du vyrai ir panoro iš arčiau apžiūrėti deimantus. Staiga S. de Silva pamatė, kaip vienas iš vyrų kažką deda sau į burną.

„Kai pradėjau šauktis pareigūnus, vienas iš jų pabėgo. Mums pavyko sulaikyti tą, kuris prarijo brangakmenį“, - pasakojo deimanto savininkas.

Nuotraukose įamžinta, kaip sulaikytasis, vilkėjęs juodos marškinius ir mūvėjęs džinsus, policijos pareigūnų vedamas iš parodų rūmų.

Šri Lankoje deimantai nekasami, tačiau šalyje puikiai išvystyta brangakmenių ir juvelyrinių dirbinių pramonė, ji itin garsėja mėlynaisiais safyrais.