Pastaruosius dvejus metus J. Wade praleido kalbindama karališkųjų rūmų padėjėjus ir patikėtinius bei rašydama knygą, kurią ji skambiai pavadino "Tiesa" (The Truth) ir kurioje atskleidžiamos nuo susižavėjusios visuomenės slėptos Dianos savybės.

Knygoje rašoma, jog Diana draugams sakė: "Billas (Clintonas) yra labai mielas. Mes elgiamės truputį nepadoriai. Man atrodo, jis su manimi miegotų, jei aš jam leisčiau. Įdomu, ar turėčiau (leisti)? Argi tai nebūtų šimtmečio skandalas?".

J. Wade taip pat tvirtina, kad princesė pasididino krūtis, kad pranoktų savo vyro princo Charleso (Čarlzo) meilužę Camillą Parker Bowles (Kamilą Parker Boulz). Tai esą pastebėjo Dianos kirpėja Natalie Symons (Natali Saimons), nes princesei nebetiko dizainerio Jacques'o Azagury (Žako Azagiuri) pasiūta suknelė.

"Jos krūtų implantai artimiems draugams buvo vieša paslaptis. Jai patiko, kai žmonės stebėdavosi, kaip princas Charlesas galėjo tokią gražią moterį iškeisti į neišvaizdžią Camillą", rašytojai sakė vienas padėjėjas.

"Nuo Dianos žūties praėjo treji metai ir jos draugai nusprendė, kad dabar galima papasakoti, kokia ji buvo iš tikrųjų", sakęs artimas draugas.

Knygoje taip pat rašoma, kad gražioji princesė dažnai į viešus pasirodymus eidavo su akupunktūrinėmis adatomis ausyse. Tai turėjo padėti jai nesijaudinti. Be to, princesė niekada negėrė alkoholinių gėrimų, nes baiminosi galinti turėti alkoholizmą lemiantį geną ir apgailestavo, kad jos dievinama popmuzikos žvaigždė George'as Michaelas (Džordžas Maiklas) yra gėjus.