Į firmos "Muzikos partija" išleistą rinkinį "Pirmas tūsas" įtraukta ir NP daina "Atleisk".

Viršelyje parašyta, kad šiai dainai žodžius sukūrė Aras Vėberis, o muziką - Alanas Ibrahimas Chošnau.

Tačiau saulėtame Egipte beveik kiekvienoje Kairo užeigoje gali išgirsti NP "Atleisk" melodiją - pagal ją jau kelerius metus arabiškai dainuoja vyrukas, vardu Amr Diab.

Radijo stoties "Laba's FM" eteryje šiomis dienomis galima išgirsti naują "jėgagrojį" NP "Atleisk" ir Amr Diab "Amarain" dainų miksą.

"Paėmėme vieną melodijos frazę iš lietuviškos dainos, kitą - iš arabiškos. Sudėjome - skamba kaip viena daina! Tik iš kalbos atskirsi, kas iš kokios dainos paimta", aiškino "Laba's FM" disko žokėjas Justas Garliauskas.

Egipte atostogavę lietuviai visai atsitiktinai nusipirko kompaktinį diską su "Amarain" originalu, visai atsitiktinai jis pateko ir į J.Garliausko rankas.

"Išgirdęs, iškart nusprendžiau, kad reikia palyginti su NP "Atleisk", - sakė Justas. - Greičiausiai net melodija nebuvo pergrota. Atrodo, lyg būtų paimtas arabiškos dainos karaokės variantas, pritaikyta boso partija ir lietuviškas vokalas. Net trukmė abiejų dainų ta pati - 4,26 min."

Per 10 minučių "Laba's FM" laidos "Siesta" disko žokėjai sudėjo arabišką ir lietuvišką minėtų dainų miksą. Anot J.Garliausko, net neturintis klausos žmogus gali suprasti, kad "Amarain" ir "Atleisk" - vienas ir tas pats kūrinys.

Prieš metus kilo skandalas dėl "Naktinių personų" dainos "ia la la" autorystės.

Tada paaiškėjo, kad NP dainai vieną motyvą "pasiskolino" iš grupės "Right Said Fred" dainos "Deeply Dippy".

"Blogiausia, kad Alanas autorystę priskiria sau, - sako J.Garliauskas. Prieš kelias dienas "Radiocentro" eteryje jis aiškino, kad "Atleisk" melodija - tai arabų liaudies dainos aranžuotė. Tačiau kompaktiniame diske prie "Amarain" parašyta, kad jos muzikos autorius - Sheriefas Tagas. Vadinasi, daina "Atleisk" - vagystė. Šis faktas kalba apie "Naktinių personų" kūrybinę impotenciją".

Muzikologas, radijo stoties "Laba's FM" programų direktorius Darius Užkuraitis atsisakė komentuoti šį faktą. "Visą savaitę "Laba's FM" eteryje suksime tą arabišką lietuvišką miksą, - LŽ sakė jis. - Lai komentuoja pats Alanas..."

"Kai grįžau iš Bagdado, įrašėme dainą "Atleisk". Jau tada visiems sakiau, kad ne aš sukūriau tą melodiją, - aiškino "Naktinių personų" vokalistas Alanas Chošnau. - Ši daina išties labai populiari arabų kraštuose, ją ten visi žino ir dainuoja. Mes padarėme aranžuotę, Aras sukūrė lietuviškus žodžius ir įrašėme". Paklaustas, kas šios dainos autorius, Alanas iš pradžių minėjo arabų tautą, o išgirdęs apie kompaktinį diską su "Amarain" daina, tik nutęsė: "Nežinau smulkmenų... Todėl negaliu apie tai kalbėti..."

Užrašą ant rinkinio "Pirmas tūsas" viršelio A.Chošnau pavadino leidėjų klaida: "Jie tiesiog mums nepaskambino ir nepaklausė, kas autorius. Ėmė ir užrašė kaip visada, kad žodžiai - Aro, o muzika - mano..."