1932 metais šias kaladėles sugalvojo Danijos dailidė Ole Kirk Christiansen (Olė Kirkas Kristiansenas). "Cartoon Network" atlikta tūkstančio vyresnių kaip 25 metų žmonių apklausa parodė, kad sujungiamos plastiko kaladėlės yra populiariausias žaidimas Didžiojoje Britanijoje.

O. K. Christiansenas pavadino jas "Lego", sujungęs žodžius "Leg" ir "Godt", kurie daniškai reiškia "žaisk gerai". Tačiau visai atsitiktinai lotyniškai "lego" taip pat reiškia "aš sudedu kartu".

Milijardai kaladėlių visame pasaulyje pateko į žaislų lentynas, tūkstančiai žmonių kasdien aplanko teminius parkus "Legoland" Didžiojoje Britanijoje, Danijoje, Vokietijoje ir Jungtinėse Valstijose.

Antras pagal populiarumą žaislas yra vyriška lėlė "action man" ("veiksmo žmogus"), kurią galima apvilkti įvairiais drabužiais. Šiuo metu tokie lėlės modeliai kaip "Extreme Climber" ir "Sky Diver" atspindi šiuolaikinį visuomenės polinkį į nuotykius. Tačiau kai "mažasis vyras" pasirodė parduotuvėse 1996 metais, jis buvo labiau skirtas kovų žaidimams.

Lėlės Barbė ir Kenas pagal populiarumą yra trečios, o automobilių lenktynių žaidimas "Scalextric" užima ketvirtą vietą apklausos rezultatuose.

Tarp minimų, tačiau į dešimtuką nepatekusių žaislų, buvo ir Rubiko kubas bei žaidimas "Kerplunk".