Važinėtis dviračiu Havanos mieste gana sudėtinga – rasti kelią sausakimšose gatvėse tikrai nėra lengva, bet F. Guirola tai daro kiekvieną mielą dieną.

Salos gyventojas važinėjasi savadarbiu beveik 4 metrų aukščio dviračiu, kuris aukščiu pranoksta ne tik sunkvežimius, bet ir autobusus. Felixas visada galvą dengia šalmu ir apsirūpina kitomis apsaugos priemonėmis – juk nukristi iš tokio aukščio ne juokai.

„Aukštai jaučiuosi tiesiog puikiai. Man nesvaigsta galva, nepykina, nieko panašaus. Iš viršaus geriau matau. Atsipalaiduoju. Viršuje vėsiau, maloniai glosto vėjas, giliai kvėpuoju ir jaučiuosi laisvas“, - teigia neįprastos dviratės transporto priemonės savininkas.

Nuo tada, kai lapkritį pardavė savo namus kaime ir persikėlė gyventi į Havaną, kiekvieną dieną Kubos sostinės gyventojai mato jį išdidžiai važiuojantį gatvėmis ant aukštojo dviračio. Kaimynai nepaliauja stebėtis, o smalsūs turistai nevalingai traukia fotoaparatus.

Dviračiu A. Guirola važinėja nuo 1983 metų. Kai pamatė dvivietį dviratį, jam kilo mintis pasigaminti kažką neįprasto. Vyras pasakoja, jog pirmoji jo dviratė transporto priemonė buvo 1,6 metro aukščio – bėgant metais jie vis augo. Per karnavalus gimtame kaime jis išriedėdavo ir 5,5 metro aukščio dvirate transporto priemone.