Incidentas įvyko antradienį, per viceprezidento ir senatoriaus pokalbį apie politiką, religiją ir pinigus. Kaip ketvirtadienį sakė padėjėjai, D.Cheney galiausiai pareiškė P.Leahy "atsip..." (angl. "f--- off") arba "užsip..." (angl. "go f--- yourself").

"Man atrodo, kad jam tiesiog buvo bloga diena, - P.Leahy žodžius CNN citavo jo atstovas. - Tam tikra prasme buvau šokiruotas, išgirdęs posėdžių salėje tokią kalbą".

"Tai nepanašu į tą kalbą, kurią naudoja viceprezidentas, bet ten buvo atvirai apsikeista nuomonėmis", - sakė D.Cheney atstovas.

Pasak Kongreso padėjėjų, P.Leahy su viceprezidentu pasisveikino senatoriams posėdžių salėje nusifotografavus bendrai nuotraukai.

D.Cheney, kuris taip pat yra Senato pirmininkas, užsipuolė Senato Teismų komiteto narį P.Leahy už tai, kad jis šią savaitę kritikavo naftos kompanijos "Halliburton", kuriai viceprezidentas anksčiau vadovavo, pasipelnymą Irake.

P.Leahy ir kiti demokratai ragino Kongrese svarstyti, ar viceprezidentas padėjo šiai kompanijai gauti pelningus kontraktus Irake po JAV vadovaujamo karo, kurio metu buvo nuverstas Sadamas Huseinas.

Per minimą pokalbį P.Leahy atkreipė dėmesį į tai, kad respublikonai kaltino demokratus antikatalikiška pozicija, nes jie nepritaria kai kuriems prezidento George'o W.Busho (Džordžo V.Bušo) veiksmams prieš abortus.

Štai tada D.Cheney ir išsprūdo "F-bomba", sakė padėjėjai.

Pagal Senato taisykles, posėdžių salėje nešvankybės draudžiamos, tačiau minėtas incidentas įvyko ne sesijos metu, todėl formaliai jokio pažeidimo nebuvo.