Pasak vienos Tokijo kepyklų, kur įgavo formą ši kulinarijos ir juvelyrinio meno simbiozė, vien šio kūrinio dizaino koncepcijai sugaišta pusė metų. Dar mėnesio reikėjo sumanymui įgyvendinti - iškepti ir papuošti, rašo britų dienraštis "The Times".

Dabar pyragas eksponuojamas Tokijo nacionaliniame muziejuje tarp 17 autorių fantazijų deimantų tema ekspozicijoje "Deimantai: gamtos stebuklas" (Diamonds: Natures Miracle). Kai ateis katalikų Kalėdoms ir brangiu pyragu bus pasigėrėję grožio vertintojai, kepinys bus parduotas.

Japonijos konditeris tikina, kad iki to laiko pyragas dar bus šviežias, visai toks pat, kaip ir kiti kalėdiniai pyragai.

"Naudojimo instrukcijoje" jis nurodo, kad prieš valgant pyragą, deimantų trupinėlius būtina atsargiai iškrapštyti. Taigi pirkėjui, matyt, atkris klausimas, ką veikti per šventines atostogas.