Tačiau juokingiausia tai, kad šie pranešimai, nepaisant keistumo, yra tikri, o balandžio pirmąją jie paskelbti tik atsitiktinai.

1. Kornvalio pakrantės apsaugos tarnyba gavo laivo „Titanikas“ pavojaus signalą, nes laivas prakiuro Karibų jūroje, be to, jo elektros įranga sugedo. Pragaištingai pavadintu laivu plaukė trys įgulos nariai.

2. Woody Woodsas iš Grentemo užaugino aitriausią pasaulyje aitriąją papriką. Varviko universitetas jos aitrumą įvertino 1067286 balų pagal Skovilio lentelę. Ši paprika daug aitresnė nei bhut jolokia, kurią naudoja Indijos kariuomenė ašarinių dujų, naudojamų išvaikyti susirinkusioms minioms, gamybai. Žmogus, paragavęs tokios paprikos, iš karto atsidurtų ligoninėje, nes būtų nudeginta burnos ertmė, rašo „The Sun“.

3. Sotūs angliški pusryčiai, kuriuos sudaro dešrelės, kiaušiniai, kumpis, pupos, grybai, juodasis pudingas ir pomidorai, yra sveikesni, nei lėkštė dribsnių, teigia... „Tarptautinis žurnalas apie nutukimą“. Žurnalo „The Daily Star“ parengtoje apžvalgoje rašoma, kad ypatingai svarbu, kada valgome, o rytais organizmas gerai įsisavina būtent daug kalorijų turintį maistą.

4. Kačių maistą gaminanti kompanija „Mars Petcare“ metų pabaigoje kačių maisto „Whiskas“ ir „Sheba“ gamyboje ims naudoti tik tokią žuvį, kurios žvejojimas nekelia grėsmės jos atsargoms Pasauliniame vandenyne, rašo „The Daily Telegraph“. Todėl gamtos mylėtojai gali būti ramūs – jų katės nekenks gamtai.

5. Pora iš Devono nusprendė per savo vestuves pasipuošti pirmykščių žmonių kostiumais, nes jie abu yra Amerikos humoro serialo „Flinstounai“, nufilmuoto akmens amžiaus dekoracijų fone, gerbėjai, praneša „The Daily Mail“.

6. Mikroautobuso vairuotojas, kuris dar Belgijoje numušė dvi antis, jau būdamas Didžiojoje Britanijoje pastebėjo, kad viena iš jų įstrigo po variklio gaubtu ir išgyveno. Rūpestingas vairuotojas nugabeno nukentėjusį paukštį į gelbėjimo centrą. Antis atsipirko sulaužytu sparnu ir turėtų pasveikti, rašo „The Daily Telegraph“.

7. Laikraštis „The Times“ rašo, kad bus išleista 300 puslapių knygą, į kurią įtrauktos ministro pirmininko Gordono Browno kalbos, kurias jis sakė 2007-2009 m. Ekspertai abejoja, kad knyga turės pasisekimą – jų nuomone, G. Brownas nepasižymi puikia iškalba. Knyga puikiai tiks nebent tiems, kuriuos kankina nemiga, mano jie. Tačiau Dauning Stryto atstovas įsitikinęs knygos, kurią nuspręsta išleisti „visuomenės pageidavimu“, sėkme.

8. Apsinuoginusios stiuardesės nusifotografavo kalendoriui. Jų darbdavė, gruodžio mėn, subankrutavusi Ispanijos oro linijų bendrovė „Spanish Air Comet“, skolinga joms už devynis mėnesius. Šiuo desperatišku poelgiu jos nusprendė atkreipti dėmesį į savo bėdą, rašo „The Daily Mail“.

9. Leidykla „Debrett‘s“, besispecializuojanti etiketo srityje, išleido knygą apie elgesio manieras už vairo. Moterys už vairo neturėtų purkštis kvepalais, o vairuotojams vyrams nederėtų laidyti juokelių, diskriminuojančių vairuojančias moteris. Derėtų palaikyti lengvą pokalbį, kad automobilio salone nekiltų ginčų, o muziką arba kondicionierių įjungti tik atsiklausus kitų keleivių, praneša „The Daily Mirror“.

10. Gandai, ir galbūt netgi balandžio pirmosios pokštai plinta taip pat sparčiai, kaip ir infekcijos. Tai įrodė tyrimas, kurį atliko Romos universitetas „La Sapienza“. Pranešimas, paskelbtas mikrotinklaraščių svetainėje „Twitter“, viename iš laikraščių pasirodė jau po 17 val.