Socialiniuose tinkluose plinta vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip Europos Vadovų Tarybos (EVT) vadovas Charles’is Michelis atlydi į susitikimą atvykusį Ukrainos prezidentą. Šiam priėjus lyderiai ima sveikintis ir ploti, to nedaro vienintelis Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas.

„Orbanas net negali sukaupti padorumo paploti tautos, kurią Rusija šluoja nuo žemės, lyderiui“, – tviteryje rašė įrašu pasidalinęs europarlamentaras iš Belgijos Guy'us Verhofstadtas.

„Atrodo, kad visi ploja Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui, ateinančiam bendrai nuotraukai su ES lyderiais Briuselyje, išskyrus vieną: Vengrijos Viktorą Orbaną“, – tviteryje komentavo ES korespondentas Jackas Parrockas.

Ketvirtadienį V. Zelenskis lankosi Briuselyje, kur jau sakė kalbą Europos Parlamente (EP). Vėliau Ukrainos prezidentas ragino EVT palaikyti jo šalies planą dėl taikos su Rusija ir patraukti atsakomybėn Ukrainą užpuolusią Rusiją. V. Zelenskis taip pat ragino ES lyderius įvesti daugiau sankcijų, kurios būtų nukreiptos ir į Rusijos dronų bei raketų pramonę .

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)