Anksčiau ji buvo atliekama tik krūtų atkūrimo operacijų metu, bet dabar tapo prieinama visoms norinčioms. Ši ilgalaikė kosmetinė procedūra moteris ir merginas priartina prie svajonės turėti idealias krūtis, skelbia „The Telegraph“.

Mersisaide dirbanti specialistė Gail Proudman sako, jog krūtų spenelių tatuiravimo procedūrą per savaitę ji atlieka vidutiniškai trims moterims. Be to, fiksuojama tendencija, jog specialistės duris praveria vis daugiau jaunų moterų.

„Dauguma moterų ir merginų nori tamsesnių spenelių. Tokia mada. Yra manančių, jog jų turimi pernelyg šviesūs arba tamsesnių norėtų jų vaikinai ar vyrai. Manau, jog dauguma šiai procedūrai ryžtasi manydamos, kad jų speneliai pernelyg šviesūs – esą madingi tamsesni. Moterys ir merginos varto žurnalus, mato, kas juose, tai spaudimas“, - sako G. Proudman.

„Merginos tam ryžtąsi, nes nori drąsiai rodytis be liemenėlės, nekompleksuoti. Kad ir persirenginėjant. Jos nori nesislėpdamos išsirengti prieš savo partnerius, eiti į masažus, purškiamo įdegio procedūras – tiesiog nesukti galvos dėl savo kūno“, - tvirtina specialistė.

Dvi valandas trunkančios ir iki 1 tūkst. 200 svarų (4824 Lt) už abu spenelius kainuojančios procedūros rezultatas džiugina nuo 12 iki 18 mėnesių. Laikui bėgant, dažai blunka, tad, reikalui esant, procedūrą galima pakartoti. Specialistai speneliams pritaiko prie odos atspalvio derančią spalvą, kuria padengiamas spenelis (taikoma vietinė nejautra). Po procedūros praėjus kelioms savaitėms, specialistas pasirūpina tolygiu spalvos perėjimu, ištaiso galimus trūkumus.

Liverpulyje šią procedūrą jau siūlo ne vienas grožio salonas. Šioje srityje dirba mažiausiai 15 nepriklausomų profesionalų.

Esekse dirbanti grožio specialistė Danielle Price sako: „Daug žmonių apie tai dar nėra girdėję, tačiau ši procedūra sparčiai populiarėja. Pati pastebiu klientų pokyčius. Anksčiau kreipdavosi vyresnės moterys, o dabar 18-25 metų merginos“.

38 metų Claire Jagger spenelių spalvinimo procedūrą atliko po krūtų didinimo operacijos. Moteris sako: „Man tai buvo paskutinis žingsnis tobulos krūtinės link. Mano speneliai buvo gana šviesūs, kaip ir daugelio merginų, tačiau aš norėjau tamsesnių. Norėjau tobulos formos, tad dabar jaučiuosi puikiai, nes mano krūtų speneliai nepriekaištingi“.