Trys knygos bendraautoriai amerikiečiai įsitikinę, kad didžiausia šio veikėjo įtaka – jis tapo milijonų mirčių nuo vėžio priežastimi.

Antroje vietoje yra George‘o Orwello romano „1984-ieji“ personažas Didysis Brolis. Trečioje vietoje aptinkame Karalių Artūrą, kuris knygos autorių manymu daugumai įkūnija idealias monarcho ar lyderio savybes.

Į knygą „101 įtakingiausias niekada negyvenęs asmuo“ pateko tik tie, kuriems pavyko pakeisti žmonių elgseną, padaryti įtaką visuomenei ir net istorijos raidai.

„Mūsų fantazijos vaisiai, būtybės, kurias mes iš savo minčių išstumiame į realų pasaulį, sugeba sukelti stulbinančius padarinius“, – sako vienas iš knygos autorių Jeremy Salteris.

Ketvirtoje vietoje yra Kalėdų senelis, kuris „priverčia mus tikėti, kad nusipelnome dovanų vien todėl, kad gyvename turtingoje visuomenėje ir paskutinį metų ketvirtį valdo visą mūsų ekonomiką“.

Toliau eina Hamletas, daktaro Frankenšteino Monstras, Zygfrydas, Šerlokas Holmsas, Romeo ir Džiuljeta bei daktaras Džekilas ir ponas Haidas. Kiek žemesnėse vietose galima aptikti ir Bjaurųjį ančiuką, Šailoką bei superherojų Betmeną.

Kiekvienas knygoje minimas veikėjas trumpai aprašomas, taip pat nurodoma jo padaryta įtaka – teigiama ar neigiama.

Slaptasis agentas Džeimsas Bondas, atsidūręs 51 vietoje, giriamas dėl jo seksualumo bei fizinio patrauklumo ir keliamos intrigos. Tuo tarpu lėlė Barbė, apibūdinama kaip „išraiškingos figūros plastikinė gražuolė“, užima 43 vietą ir yra kaltinama įvedusi „grožiui ir stiliui neįmanomą standartą“.