Beje, įdomu tai, kad skirtingose pasaulio šalyse lošiamas “Milijonierius” yra savitas. Tarkime, JAV klausimai gerokai lengvesni nei D.Britanijoje. O pavyzdžiui Australijoje, laimėjus “milijoną”, laimėtojui tenka sumokėti dar ir “sėkmės mokestį”.

LNK televizijoje panašų žaidimą - “Šeši nuliai - milijonas” veda Arūnas Valinskas. Tai jo paties sugalvotas žaidimas.

Tuo tarpu tiek “Šeši nuliai - milijonas”, tiek “Kas laimės milijoną” premjera liudija, kad lietuviams tikrai nestinga azarto ir polinkio rizikuoti “dar nelaimėtais pinigais”.

Vis dėlto, kas verčia žmones rizikuoti? Tokį klausimą iškėlė britai.

Į jį turės rasti atsakymą garbūs Didžiosios Britanijos universitetų profesoriai. Jie turės peržiūrėti trejų metų žaidimo “Kas laimės milijoną”, rodyto keliasdešimtyje pasaulio šalių, įrašus.

Tyrimo tikslas - suvokti, kiek žmogus linkęs rizikuoti “pinigais, kurių dar nelaimėjo”.

Vienas tyrimo dalyvių, ekonomikos profesorius Janas Vokeris, duodamas interviu BBC, pabrėžė, kad žaidėjų reakcijos analizė leis geriau pažinti žmogų, ištirti jo jausmus, reakciją, polinkį rizikuoti. Mat esminis dalykas, kad lošiant “Milijonierių” reikia labai greitai apsispręsti žaisti toliau, rizikuojant, kad “laimėta” suma gali “sudegti” ar pasiimti mažesnę sumą ir baigti žaisti.

Mokslininkai mėgins susisteminti gautus duomenis, kiek polinkis rizikuoti priklauso nuo lošiančiojo materialinės padėties, išsilavinimo, amžiaus.

Didžiosios Britanijos žurnalistai teiravosi ir paties profesoriaus, jei jis loštų “milijoną”, kada pasakytų sau: “Gana”.

Akimirką pagalvojęs jis atsakė: “Pirmiausia, aš esu turtingesnis nei vidutinis pilietis, tačiau nemanau esąs gudresnis nei vidutinis pilietis. Tad sunku atsakyti, kada sustočiau. Matyt, tai lemtų galima išlošti suma. Stengčiausi greitai ir kruopščiai visa pasverti”.

Taigi, net analitikai tiksliai negali atsakyti, kaip jie pasielgtų konkrečioje situacijoje. Ir vis dėlto, kas gi verčia žmones rizikuoti?