Todėl žiniasklaidos pranešimai kasdien vis labiau aštrėja.

Štai kelios citatos iš skirtingų žiniasklaidos priemonių:

“Lietuvos rytas” 02 07 2001 R.Valatka: “Jeigu kas nors blogo gali atsitikti, tai ir atsitiks. A.Brazauskas sugrįžo. Premjeras - melagis. Bet juo pasitiki 67 proc. oficialiai sveiko proto nepraradusių piliečių. Lyg koks pageidavimų koncertas per Lietuvos televiziją - šlamštas, bet saldus. Sakote, pageidavimų koncertai jus seniai verčia vemti? Neskubėkite spjaudytis. Jūsų - klaiki mažuma. Dar džiaukitės, kad A.Sniečkaus seniai nebėra, o tai, žiūrėk, ir tas pareitų kokią dieną. Po A.Brazausko. Ar Prezidentas galėjo Seimui siūlyti ne A.Brazauską? Galėjo. Tačiau kiekvieną kitą jo kandidatą po R.Pakso mirties kilpos užpraeitą penktadienį į kairę galutinai pakrypęs Seimas būtų atmetęs. Pasirinkimas buvo, bet rinktis nebuvo iš ko. Ant vienos svarstyklių lėkštės - A.Brazauskas, ant kitos - chaosas, Prezidento ir Seimo karas, kurį galiausiai ryškia persvara būtų laimėję brazauskininkai…”

Agentūra BNS: “Pensininkas Nr.1" grįžta tarnybon formuoti Lietuvos Vyriausybės

“Respublika” 02 07 2001 Audris Kutrevičius: “Naujosios Seimo daugumos jau nebus galima vadinti Naująja politika, nes dalis Socialdemokratinės koalicijos narių jau vieną sykį buvo valdžioje. Ir to buvimo nepavadinsi labai sėkmingu. Nusivylę tuometinių LDDP politikų pažadais, tuomet Lietuvos rinkėjai didžiule balsų persvara į valdžią išrinko konservatorius”.

A.Pilvelio laikraštis 03 07 2001 “Šiandien už A.Brazauską nebalsuos sąžinės nepraradę Seimo nariai”

“Lietuvos žinios” 03 07 2001 “Prezidento teikiamas kandidatas į ministrus pirmininkus – socialdemokratų lyderis Algirdas Brazauskas daugeliui Seimo opozicijai priklausančių narių paliko keistą įspūdį. “Nei vieno aiškaus atsakymo, nei vienos ministrų kandidatūros, nei vienos aiškios programinės nuostatos”, - LŽ sakė vienas seimūnų.

Gana kritiškus reportažus apie A.Brazauską parengė ir LNK bei LTV informacinės laidos, kuriose buvo primintas Maišiagalos memorandumas, A.Brazausko pareiškimai, užleisti vietą jaunesniems ir kiti A.Brazauskui nemieli priminimai.

Kodėl žiniasklaida taip “puola” A.Brazauską ir socialdemokratus. Matyt, su pažangia visuomenės dalimi bendraujantys žiniasklaidos priemonių savininkai ir laisvi žurnalistai nusprendė išsakyti savo poziciją, kad A.Brazauskas sietinas su praeitimi bei atžanga ir kad tauta, dėdama pernelyg dideles viltis į A.Brazauską gali padaryti didelę klaidą, netgi geopolitine prasme. Tačiau lietuvių tauta ypatinga: ji nepasimoko ne tik iš kitų, bet ir iš savo klaidų.