Dar vienas pasiūlymas yra beveik milijonui ES piliečių pirma laiko suteikti teisę likti Didžiojoje Britanijoje. Paprastai jiems tokia teisė suteikiama pragyvenus šalyje mažiausiai penkerius metus.

Nuolaidomis ES piliečiams JK vyriausybė nori palengvinti kitą savaitę planuojamą išstojimo derybų su Briuseliu startą, rašo laikraštis. Būsimose derybose 3 mln. ES piliečių teisės Didžiojoje Britanijoje bei 1,5 mln. britų teisės žemyne yra svarbiausia tema.

Londono planai pradžioje buvo savo išstojimu iš ES apriboti imigraciją ir dėl to pasitraukti iš vidaus rinkos bei Muitų sąjungos. Nes laisva prekyba Europoje susijusi ir su laisvu jos piliečių judėjimu. Po audringos kritikos dėl tokio „kieto „Brexit“ T. May, atrodo, persigalvoja.

„Brexit“ derybos turėtų prasidėti kitą pirmadienį. Tačiau pastaruoju metu abejojama, ar jos dėl vis dar vykstančių pokalbių dėl mažumos vyriausybės Didžiojoje Britanijoje bus pradėtos laiku. T. May konservatoriai per praėjusį ketvirtadienį vykusius parlamento rinkimus prarado absoliučią daugumą ir dabar ieško Šiaurės Airijos partijos DUP paramos.