Tačiau 23 metų Gediminas Juškėnas su keliais bendraminčiais VšĮ „Šiaurės miestelio technologijų parke“ sukūrė automatizuotą darbo ir darbuotojo paieškos sistemą „Empeen“.

Startuoliams idėją realizuoti padėjo Mokslo, inovacijų ir technologijos agentūros (MITA) kartu su partneriais įgyvendinamas projektas „Inovatyvaus verslo kūrimo skatinimas“ (INOVEKS).

„Mūsų sistema skirsis nuo darbo skelbimų portalų tuo, kad darbdaviams nebereikės perversti daug CV, kol ras tinkamą kandidatą. Darbdaviai bus užtikrinti, kad ieškomi darbuotojai atitiks jų reikalavimus, o darbuotojai – kad jie bus tinkamai įvertinti“, – apie savo inovaciją pasakoja „Empeen“ kūrėjas.

IT specialistas G. Juškėnas teigia, jog INOVEKS projektas jiems labai padėjo – pradedant ŠMTP ekspertų konsultacijomis, baigiant įvairiais su jų verslu susijusiais renginiais.

Anot pašnekovo, baigti „Empeen“ sistemą ketinama 2017 metais, tuomet ji ir bus paleista į rinką.

Projektas „Inovatyvaus verslo kūrimo skatinimas“ (INOVEKS) (Projekto Nr. VP2-1.4-ŪM-05-V-01-006) finansuotas Europos regioninės plėtros fondo ir Europos socialinio fondo lėšomis. Bendra projekto vertė - 2 785 200,13 Eur.