J. Dijsselbloemas praėjusį mėnesį apkaltino Pietų Europos šalis prieš finansinę krizę švaisčius pinigus „svaigalams ir moterims“. Jo komentarai sulaukė neigiamos kolegų reakcijos – Portugalija ir Italija pareikalavo Eurogrupės vadovo atsistatydinimo, o europarlamentarai kvietė J. Dijsselbloemą pasiaiškinti dėl savo žodžių.

Tačiau J. Dijsselbloemas atsisakė pasiaiškinti prieš europarlamentarus ir, užuot tai padaręs, apie savo komentarus prabilo laiško forma.

„Po to, kai pasakiau šiuos žodžius, mano komentaras buvo susietas su situacija Pietų Europos šalyse krizės metais. Labai gaila, kad žmonės taip interpretavo mano žodžius, nes aš to pasakyti nenorėjau. Krizė paveikė šalis visoje euro zonoje, tad solidarumas tarp jų buvo labai svarbus“, – rašė J. Dijsselbloemas.

„Gailiuosi, kad kai kurie žmonės įsižeidė dėl mano komentaro. Žodžių pasirinkimas, be abejo, yra asmeninis, lygiai taip pat, kaip asmeninė yra ir jų interpretacija. Bandysiu ateityje būti atsargesnis, nes niekada nenoriu įžeisti kitų žmonių“, – gailėjosi Eurogrupės prezidentas.