Jo metu Casa Birgitta namuose, kuriuose prelatas gyveno 1945-1964 metais, bus atidengta memorialinė lenta, skirta K.S.Šaulio atminimui.

Renginyje taip pat dalyvaus Lietuvos ambasadorius prie Jungtinių Tautų biuro ir kitų tarptautinių organizacijų Ženevoje Jonas Rudalevičius, Tičino kantono pareigūnai, K.S.Šaulio giminės, Šveicarijos lietuvių bendruomenės nariai.

E.Ignatavičius Lugane taip pat padės gėlių ant Nepriklausomybės Akto signataro diplomato Jurgio Šaulio kapo.  

Renginį organizuoja Lietuvos garbės konsulas Šveicarijos Tičino kantone Gintautas Bertašius, vienuolių brigitiečių ordino generalinė abatė Tekla Famiglietti ir Lietuvos ambasada Šveicarijoje.

K.S.Šaulys – vienas svarbiausių Lietuvos tautinio, politinio ir socialinio atgimimo veikėjų, padėjęs suformuoti nepriklausomos valstybės pagrindus, skleidęs krikščioniškąsias vertybes, ugdęs inteligentiją, brandinęs moksleivių ir akademinio jaunimo charakterį.

Prelatas aktyviai dalyvavo politiniame gyvenime. 1905 m. gruodžio 4-5 d. dalyvavo Didžiajame Vilniaus Seime, 1917 m. Lietuvių konferencija jį išrinko į Lietuvos Tarybą. Kartu su kitais 19 narių vėliau jis pasirašė Vasario 16-osios Nepriklausomybės Aktą. 1920 m. prelatas buvo išrinktas į Steigiamąjį Seimą. Baigiantis Antrajam pasauliniam karui, 1944 m. K.S.Šaulys pasitraukė į Vokietiją, 1945 m. persikėlė į Šveicariją.

K.S.Šaulys mirė 1964 m. Lugane, Šveicarijoje. 1968 m. jo palaikai perkelti į Verano kapines Romoje.