Pasak Seimo nario Gintaro Steponavičiaus, Liberalų sąjūdžio atstovo šioje darbo grupėje, atliktas didelis darbas, tačiau siūlomas dvigubos pilietybės problemos sprendimas yra nepakankamas.

Atskirąją nuomonę pareiškęs G. Steponavičius teigia, kad vienas svarbiausių darbo grupės pasiekimų yra pataisose įtvirtinta galimybė Lietuvos pilietybę išsaugoti asmenims, įgijusiems kitos Europos Sąjungos valstybės narės pilietybę.

Tačiau kartu parlamentaras pažymi, kad darbo grupėje nebuvo pritarta siūlymui leisti išlaikyti Lietuvos Respublikos pilietybę ir asmenims, įgijusiems NATO valstybės narės pilietybę, dėl ko, anot politiko, parengtas įstatymo projektas neatitinka laikinai ar ilgesniam laikui išvykusių Lietuvos piliečių teisėtų lūkesčių, o kartu ir ilgalaikio lietuvių tautos ir valstybės intereso išlaikyti išvykusius piliečius Lietuvos kultūrinėje erdvėje, neprarasti su jais pilietinio ryšio.

„Tenka apgailestauti, kad darbo grupė atstūmė JAV, Kanadoje, Norvegijoje ir kitose NATO šalyse gyvenančius lietuvius, todėl negalėjau pritarti darbo grupės siūlymui. Esu įsitikinęs, kad toliau Seime svarstant Pilietybės įstatymo pataisas dar grįšime prie šio klausimo, ir tikiuosi, kad tuomet priimsime ryžtingesnius sprendimus", - teigia G. Steponavičius.

Atskirąją nuomonę dėl Pilietybės įstatymo pakeitimo projekto pareiškė Seimo nariai Gintaras Steponavičius ir Laima Mogenienė, Pasaulio lietuvių bendruomenės valdybos pirmininkė Regina Narušienė ir Tautinių mažumų ir išeivijos departamento direktorius Antanas Petrauskas.