Misijų metu Kanados lietuvių bendruomenės patalpose bus priimami Lietuvos Respublikos piliečių prašymai ir dokumentai dėl pasų keitimo ir išdavimo, užsienyje sudarytų civilinės būklės aktų įtraukimo į apskaitą Lietuvoje, konsulinių pažymų išdavimo, konsulinio dokumentų legalizavimo, Lietuvos piliečių, išvykusių iš Lietuvos ilgesniam nei 6 mėnesių laikotarpiui, gyvenamosios vietos deklaracijos bei atliekami kiti konsuliniai veiksmai.

Taip pat bus priimami lietuvių kilmės asmenų prašymai ir dokumentai dėl Lietuvos Respublikos pilietybės, konsulinio dokumentų legalizavimo bei kitų konsulinių veiksmų.

Pageidaujančius kreiptis dėl konsulinių paslaugų maloniai prašome iš anksto registruotis Lietuvos ambasadoje Kanadoje, tel. 613 567 5458 (papildomas (extension) nr. 22) bei el. paštu jonas.skardinskas@urm.lt.

Registruojantis reikia nurodyti vardą, pavardę, asmens kodą arba gimimo datą, kokios konkrečios konsulinės paslaugos pageidaujate ir kuriuo laiku būtų patogiau atvykti. Bus priimami tik iš anksto užsiregistravę asmenys.

Piliečiai bus priimami Kanados lietuvių bendruomenės patalpose (1 Ressurection Road, Etobicoke, ON M9A 5G1) rugsėjo 27 d. nuo 14 iki 20 val., rugsėjo 28 d. nuo 9 iki 15 val., gruodžio 6 d. nuo 14 iki 20 val., gruodžio 7 d. nuo 9 iki 15 val.

Išvažiuojamosios konsulinės misijos organizuojamos nuo 2009-ųjų birželio, kai į Lietuvos pasą papildomai elektroniniu būdu pradėti įrašinėti biometriniai asmens duomenys bei pirštų atspaudai. Konsuliniai pareigūnai vyksta į tuos regionus, kur yra nemažos lietuvių bendruomenės ir nėra Lietuvos diplomatinės atstovybės ar konsulinės įstaigos.