Užsienio reikalų ministerija pranešė, kad gautas oficialus patvirtinimas, jog per Šiaurės Pakistano Himalajų rajone įvykdytą išpuolį žuvo Lietuvos pilietis.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos, Pakistane yra Lietuvos ambasadorius Turkijoje. Užsienio reikalų ministerija ir Lietuvos garbės konsulas Pakistane pasirengę suteikti būtiną pagalbą pargabenant žuvusiojo palaikus.

URM dėkoja už suteiktą informaciją ir pagalbą Vengrijos, Ukrainos, Lenkijos ambasadoms, ES atstovybei Pakistane, Lietuvos garbės konsului Pakistane.

Lietuvos konsulinė tarnyba paragino Lietuvos piliečius susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į Pakistaną.

Kaip ELTA jau skelbė, nustatytos visų dešimties užsienio alpinistų, nužudytų sekmadienį per teroristų išpuolį Pakistane, Gilgit Baltistano srityje, asmenybės. Tai pirmadienį pranešė Pakistano radijo tinklalapis.

Nužudytuosius identifikavo Pakistano medicinos mokslų instituto Islamabade specialistai. Tarp aukų - Lietuvos pilietis Ernestas Markšaitis, du slovakai, trys ukrainiečiai, du Kinijos piliečiai, vienas nepalietis ir JAV pilietis. Per teroristų išpuolį taip pat žuvo gidas pakistanietis.

Kaip jau buvo skelbta, smogikai šturmavo viešbutį Šiaurės Pakistane, Nanga Parbato kalno, kuris yra devintas pagal aukštį pasaulyje, bazinėje stovykloje.