Prieškalėdinė tradicinė lietuviška vakaronė įvyks šį šeštadienį, pramogų patalpose "Månefisken", esančiose Sagveien 23 a, Osle. Bilietus galima bus įsigyti renginio dieną prie durų, arba nusipirkti iš anksto, daugiau informacijos www.lietuva.no.

Pirmasis renginys - vaikams su tėveliais, kur Kalėdinę šventę surasti vaikams padės VGTU teatro-studijos "Palėpė" aktoriai Renata Rimkutė, Monika Rinkevičiūtė ir Donatas Mačiulis.

Osle gyvena daug lietuvių su šeimomis, daugiau kaip šimtas vaikų kas antrą sekmadienį renkasi į "Gintaro" lituanistinės mokyklos užsiėmimus.

Vita Čepauskė, Oslo lituanistinės mokyklos "Gintaras" vadovė, pagrindinė šventės vaikams organizatorė, sako: “Lietuviškų renginių suaugusiems pastaruoju metu vis daugėja, o vaikams didelės pasiūlos nėra. Todėl artėjant gražiausiai žiemos šventei, norisi išskirtiniu dėmesiu palepinti mūsų mažuosius. Kadangi Kalėdomis kol kas kvepia tik prekybos centruose, mums tikrai prireiks gerųjų nykštukų pagalbos ieškant Šventės. Šventės ieškosime kartu žaisdami, dainuodami ir vaidindami. Vaikus aplankys ir Kalėdų Senelis, kuris stebuklingai prakalbs lietuvių kalba ir iš savo didelio dovanų maišo dalins vaikams lietuviškas lauktuves. Tačiau didžiausia dovana yra galimybė būti kartu, žaisti, šėlioti ir džiaugtis kartu.”

Vakare toje pačioje "Månefisken" salėje vyks renginys suaugusiems. 

Jame laukia net du pasirodymai. Ramūnas Rudokas parodys savo humoristinę programą, o po to svečius pradžiugins naujas muzikinis projektas " ČILI'NAM", kurį atliks Ramūnas Rudokas kartu su Marium Jampolskiu ir Stano.

Susirinkusieji bus nemokamai vaišinami lietuviškais užkandžiais.