Į renginį buvo pakviesti 54-ių šalių, kuriose yra garbinamas Dievo Motinos vardas, atstovai. Specialiai šiam renginiui organizatoriai paruošė šešių kvadratinių pėdų dydžio plakatus su Izraelyje Nazareto Apreiškimo bazilikoje esančių viso pasaulio Dievo Motinos atvaizdų fotografijomis. Kartu su Japonijoje, Filipinuose, Graikijoje, Italijoje, Prancūzijoje ir kitose šalyse garbinamomis Madonomis renginį puošė Vilniaus Aušros Vartų Dievo Motinos atvaizdas.

Renginys prasidėjo Šv. Mišiomis netoli Times aikštės įsikūrusioje Holy Innocents bažnyčioje. Šv. Mišias atnašavo Niujorko kardinolas Edwardas Eganas.

„Kiekviena tauta Dievo Motiną garbina savitai, tačiau visi sutinkame, jog ji yra mūsų Motina. Visi vaizdai, kuriuos šiandieną matome čia, atspindi Dievo Motinos meilę ir globą mums“, – kalbėjo kardinolas. E.Eganas pabrėžė, jog etninių grupių parapijos yra kertinės Amerikos bažnyčios ląstelės ir turi būti išlaikytos visomis priemonėmis.

Po Mišių tikintieji, nešdami savo šalies Dievo Motinos atvaizdus, patraukė į Taimzo aikštę. Pasaulio ikonų eitynės tapo renginio kulminacija. Eitynių metu skambėjo bažnytiniai himnai, o Taimzo aikštėje buvo kalbamos maldos. Čia prie maldos prisijungė niujorkiečiai ir nemažai turistų.

Niujorko Aušros Vartų bažnyčios išsaugojimo komiteto narys Mindaugas Blaudžiūnas džiaugėsi, jog dalyvauti renginyje buvo pakviesti šios bažnyčios parapijiečiai.

„Suprantu, jog naujasis Niujorko kardinolas mums yra palankesnis, kad nesame visiškai nurašyti. Tikiu, jog mūsų pasiaukojimas ir veikla suminkštins Niujorko bažnyčios vadovų širdis, o Šv.Mergelė suteiks mums drąsos bei išminties išsaugoti ir atgaivinti senuosius lietuvių išeivių dvasinės kultūros namus“, – kalbėjo M. Blaudžiūnas.

Niujorko Aušros Vartų bažnyčia buvo uždaryta 2007 metais, o po kelių mėnesių planuota nugriauti. Parapijiečiams kreipusis į teismą, paruošiamieji griovimo darbai buvo sustabdyti. Teismui užsitęsus daugiau nei 3 metus, ekonominė ir sielovados situacija Niujorke pasikeitė, tai, pasak parapijiečių, sumažino bažnyčios nugriovimo grėsmę.