Ši išvada buvo padaryta teismo medicinos tyrėjams radus vokiečio Holgerio Franzo Hagenbuscho galvoje šautinę žaizdą.

Čiapaso žmogžudysčių tyrimo vyriausiasis prokuroras Luisas Alberto Sanchezas sakė, kad vokietį turistą nužudžiusi kulka nebuvo rasta, bet aptikta kiauryminė šautinė žaizda. Tikėtina, kad kulkos rasti nepavyks, nes abi aukos veikiausiai buvo nužudytos kitur, o jų kūnai išmesti prie kelio vienoje kaimiškoje vietovėje, kur buvo rasti balandžio pabaigoje.

Abu vyrai dingo važiuodami dviračiais kaimo keliu, vedančiu į rytus iš San Kristobal de las Kasaso miesto į atogrąžų miškų regioną, pritraukiantį daug turistų.

L. A. Sanchezas sakė: „Labai tikėtina, kad jie jau buvo negyvi, kai buvo išmesti šalia greitkelio.“

Prokuroras pridūrė, kad lenkas Krzysztofas Chmielewskis mirė nuo nuo smūgio į galvą buku daiktu.

Ekspertai tebesiaiškina, koks objektas buvo panaudotas, bet L. A. Sanchezas nurodė, kad 'tai buvo sunkus daiktas, smogęs jam į galvą didele jėga“.

Gegužės pradžioje vienas Čiapaso pareigūnas sakė, kad K. Chmielewskis galėjo užsimušti atsitiktinai nugriuvęs. Tačiau abiejų vyrų lavonai, aptikti miške praėjus savaitei po jų mirties, buvo smarkiai apirę, todėl tikrąsias žūties priežastis nustatyti ilgai užtruko.

Lenko galva buvo atskirta nuo jo kūno, bet L. A. Sanchezas sakė, kad taip galėjo nutikti dėl plėšrūnų arba smūgio jėgos, kai kūnas buvo išmestas. Ekspertai dar atliks DNR tyrimus, kad patvirtintų palaikų tapatybę.

Pasak L. A. Sanchezo, vyrų daiktai yra dingę, o apiplėšimo motyvas yra viena iš tyrėjų nagrinėjamų nužudymo versijų.