- Kaip kilo mintis suburti regbio komandą? Trumpai papasakokite nuo ko viskas prasidėjo.

- Mes susibūrėme 2012-ų metų birželio mėnesį: per skelbimus, per draugų draugus… Mūsų tada buvo apie 12 narių. Pasitarėme su vienu komandos nariu, kad gal verta pabandyti sudalyvauti mažajame regbio turnyre. Tada per pažįstamus pradėjome ieškoti regbio žaidėjų, ir mums pavyko. Taip per metus stipriai išaugome, atsirado daugiau žaidėjų.

- Ne paslaptis, kad Lietuvoje regbis nėra itin populiarus sportas. Kaip Anglijoje radote lietuvių entuziastų ir šios šakos gerbėjų? O gal į komandą priimate ir norinčius išmokti regbio subtilybių?

- Lietuvoje regbis nepopuliarus: visi tik krepšinį myli, bet tai jau praeitis (šypsosi). Dabar ir Lietuvoje populiarina šią sporto šaką. Nežinau, tiksliai kiek klubų ir komandų dabar yra, bet tikrai žinau, kad jų padaugėjo. Mūsų komandoje dauguma regbio žaidėjų yra iš visos Lietuvos miestų, kuriuose žaidė už vietines komandas.

Mūsų rungtynių ateina pažiūrėti ir Londone gyvenantys lietuviai – tik priklauso, ar nelyja, ir ar geras oras. O į komandą priimame visus norinčius – tegul tik jungiasi įvairaus amžiaus (išskyrus vaikus iki 16 metų). Kol kas dar neturime galimybių užsiimti su vaikais, bet, manau, ateity tai irgi įgyvendinsim.

- Kokie jūsų didžiausi laimėjimai?

- Kol kas turime vieną laimėjimą – tai „East London Sevens 2012 Plate Winners“. Tuomet laimėjome mažąjį finalą. Dalyvavome „Find Rugby Now“ turnyre, tačiau ten, deja, nelabai sekėsi, bet buvome pripažinti iššaukiančia komanda.

Šią vasarą jau sudalyvavome dviejuose mažojo regbio-7 turnyruose, pakilome iki mažųjų finalų, bet sėkmė nusigręžė nuo mūsų… Bet komanda išliko draugiška ir stipri, kovoja turnyruose iki galo. Nes „London Lithuanian“ regbio komanda tikrai nėra iš tų, kurie lengvai pasiduoda.

- Lietuva – krepšinio šalis, o Angliją būtų galima vadinti regbio ir futbolo gimtine. Ar nekyla sunkumų norint įveikti vietinius priešininkus, kuriems regbis tikriausiai užkoduotas genuose?

- Taip, Anglija – regbio ir futbolo šalis. Futbolas čia pirmoje vietoje, bet regbį dauguma taip pat myli. Tik regbio ir futbolo sirgaliai labai skiriasi: regbio sirgaliai visada išlieka draugiški. O turnyruose mes nebijome priešininkų, kaip tik gal daug kas mūsų bijo. Juokauju. Mes esame stiprūs varžovai ir mažojo regbio-7 turnyruose, ir sezoniniame regbyje.

- Ar turite savo gerbėjų klubą? Jei taip, kaip galima į jį įstoti/prisijungti?

- Oficialios susibūrimo vietos fanams dar negalime pasiūlyti, nes dar neįkūrėme savo klubo. Bet atvykti žiūrėti mūsų rungtynių kviečiami visi. Sužinoti, kur vyksta rungtynės galite užsukę į mūsų „Facebook“ puslapį „London Lithuanian“ arba grupėje „Lietuvių Londono regbio komanda“.

- Koks jūsų artimiausių varžybų tvarkaraštis?

- Kitos rungtynės vyks liepos 20 d. Bet, kaip minėjau, išsamią informaciją matysite mūsų „Facebook“ puslapyje.

- Ar organizuojate komandinį laisvalaikį – bendras išvykas ar stovyklas?

- Komandinės išvykos poilsiui dar neorganizavome, bet visąlaik po varžybų būna „3-ias kėlinys“ – tai tradicija, kai tiek žaidėjai, tiek sirgaliai dalinasi įspūdžiais ragaudami alų.

- Kokius reikalavimus keliate norintiems prisijungti prie komandos? Ir kur kreiptis?

- Didelių reikalavimų gal ir nekeliame – svarbiausia, kad žaidėjai norėtų išmokti dalyvauti visur kartu ir, žinoma, lankytų treniruotes bent kartą per savaitę. Mes treniruojamės antradieniais, trečiadieniais ir ketvirtadieniais 19.00 val. adresu 71 Holland Road, West Ham, E15 3BP.

Norėtumėte prisijungti prie Londono lietuvių regbio komandos? Skambinkite arba rašykite Egidijui tel. 074 1479 2799