Kad konkurencinis jaudulys ir azartas neužgožtų šventinio džiaugsmo, žiuri komisijai pirmininkavęs ambasados viceministras, ministras patarėjas Jonas Grinevičius dalyviams palinkėjo į konkursą žiūrėti kaip į padėką mamai. „Sveikiname jas, o aš savo ruožtu sveikinu ir tėčius, padėjusius joms tapti mamomis“, – juokavo ir prieš metus jaunųjų talentų klausęsis J. Grinevičius.

„Labai graži diena“, – džiaugėsi Sinajaus Balčiaus, konkurse atlikusio du kūrinius gitara, mama Neringa. – Gražus renginys, esu labai patenkinta. Tiek vaikučių, visi gražūs. Sūnaus pasirodymas man – didelė dovana. Aš turbūt labiau jaudinausi nei jis“. Sinajus mamos žodžius patvirtino – jis nesijaudinęs visiškai.

Iš viso konkurse dalyvavo 97 jaunieji talentai: jauniausiam – 5, vyriausiems – 17 metų. Konkursas vyko dviem etapais: pirmoje dalyje pasirodė instrumentalistai, antroje – vokalistai. Garbiai komisijai teko tikrai nelengva užduotis – iš gausaus būrio išrinkti du laureatus.

Po ilgų diskusijų instrumentalistų grupėje nugalėtoja tapo savarankiškai konkursui pasirengusi 16-metė akordeonistė Alvija Katulytė, muzikos meno besimokanti devintus metus. Merginos mama Reda Katulienė vos tvardė ašaras: „Geresnės dovanos negali būti. Labai džiaugiuosi. Labai jaudinausi už savo vaiką. Juk kiekviena mama už savo vaiką jaudinasi“.

Vokalistų grupėje laurus nuskynė „Moksliuko“ muzikos mokyklos mokinys 15-metis Žygimantas Adomavičius. Vaikinas sakė Londone dainuoti besimokantis dvejus metus, tačiau prieš atvažiuodamas į Angliją Vilniuje lankė M. K. Čiurlionio menų mokyklą. „Mano tėtis turėjo gražų balsą, buvo muzikantas. Matyt, būsiu iš jo paveldėjęs“, – santūriai kalbėjo dainuoti didžiojoje scenoje svajojantis laureatas. Jo mamos tarp kitų mamų tą dieną nebuvo, tačiau Žygimantas neabejojo, kad jai jo laimėjimas taip pat bus pati geriausia dovana.

Alvijai Katulytei ir Žygimantui Adomavičiui įteiktos iš Vilniaus UAB „Dovanų gama“ atkeliavusios 100 svarų vertės stiklo statulėlės „Gimiau skambėti“. Aplodismentais ir ovacijomis sutikta žinia apie dar vieną prizą – galimybę nugalėtojams Lietuvoje įrašyti kompaktinę plokštelę.

Kiekvienam konkurse dalyvavusiam įteiktas dalyvio diplomas. Diplomais apdovanoti ir kiekvienoje amžiaus grupėje išrinkti laureatai.

Projekto idėjos autorė ir vadovė Nijolė Jankauskienė džiaugėsi pavykusiu antru renginiu, tuo, kad gausėja dalyvių (pernai varžėsi 62, o šiemet – beveik šimtas), kad gausėja žiūrovų, kad vaikai pasiruošę daug geriau nei pernai. „Vadinasi, yra motyvacija. Esu tuo labai patenkinta“, – sakė N. Jankauskienė.