Savaitgalį Didžiojoje Britanijoje prasidedanti bienalė abiejų lietuvių bendrą kūrinį įtraukė į programą "Miestai - valstybės".

"Juoda pagalvė" - tai milžiniško mastelio pripučiamas objektas, metantis iššūkį įprastiems skulptūros suvokimo būdams - žiūrovams tenka tik spėlioti apie tikrąjį pagalvės dydį, formą ir kitas skulptūrines savybes.

Pirmoji originali šio kūrinio versija buvo sukurta 2010 metais parodai "formalizmas_nesėkmės" Šiuolaikinio meno centre Vilniuje. Gana paprastas dviejų architektų sumanymas dėl savo neįprastai didelių parametrų, grėsmingos spalvos ir tuo metu visuomenėje dėl ekonominės krizės vyravusių nuotaikų tarsi akumuliavo savyje visa tai, kas liko neišspręsta užsitęsusio sunkmečio dienomis. Nesuvokiamo dydžio objektas lyg milžiniška tulžies pritvinkusi pūslė palaipsniui virto tuo, kas gali bet kurią akimirką sprogti žiūrovų akyse.

Tarptautiniais projektais išgarsėjusių lietuvių architektų projektą Liverpulio bienalėje pristato Šiuolaikinio meno centras Vilniuje.

Liverpulio bienalė yra vienas žinomiausių pasaulyje šiuolaikinio meno festivalių ir didžiausias šiuolaikinio meno renginys Jungtinėje Karalystėje, rengiamas nuo 1999 metų. Bienalę kasmet aplanko per milijoną žiūrovų. Šių metų bienalė truks iki lapkričio 25 dienos.