Baigęs chemijos magistrantūrą viename iš Indijos universitetų, S. Ghoshas išvyko į Vokietiją rašyti mokslinio darbo, vėliau įsidarbino farmacijos korporacijoje Šveicarijoje. Pora susipažino Šveicarijoje per bendrą draugą, o jų vestuvės vyko Lietuvoje, jose dalyvavo jaunosios tėvai.

Praėjus 10 mėnesių po vestuvių, S. Ghoshas nusivežė žmoną namo į Vakarų Bengaliją ir supažindino su savo tėvu Arunu Ghoshu, į pensiją išėjusiu koledžo chemijos dėstytoju, kuris po pirmosios žmonos, Sankhos motinos, mirties gyvena Chinsurah mieste su antrąja žmona.

Nors A. Ghoshas leido sūnui ir marčiai praleisti atostogas jo namuose, jis pabrėžė, kad negali priimti fakto, kad jo sūnus vedė lietuvę moterį.

„Mano žmona ištekėjo už manęs pamilusi Indijos kultūrą ir tradicijas. Ji net prašė mano tėvo daugiau papasakoti apie mūsų šalies kultūrinį paveldą. Aš labai nustebau, kad mano tėvas ne tik atsisakė ją priimti, bet ir bandė priversti turėti su juo seksualinių santykių“, – sako Sankha.

Kai lietuvė atsisakė paklusti uošvio reikalavimui, jis ėmė kabinėtis prie sūnaus ir marčios dėl smulkmenų.

„Pavyzdžiui, mano tėvas neleido mums gaminti mėsos ar žuvies jo virtuvėje, nes jis pats vegetaras. Galiausiai jis nebeleido mums naudotis virtuve. Aš kreipiausi į miesto policijos pareigūnus ir papasakojau apie namuose kilusias problemas, tačiau pareigūnai ne tik mums nepadėjo, bet liepė vykdyti mano tėvo reikalavimus“, – sako Sankha.

Kaip skelbia Indijos spauda, pora persikėlė pas Sankhos draugus Chinsurah mieste ir ten gyvens iki skrydžio į Šveicariją birželio viduryje.

Trečiadienį Sankha ir jo žmona vėl kreipėsi į miesto policijos nuovadą ir lietuvė pateikė skundą dėl seksualinio priekabiavimo. Sankha apie tai pranešė ir valstijos policijos nuovadai. Jis buvo užtikrintas, kad kaltinimai bus patikrinti. Jei jie pasitvirtins, prieš A. Ghoshą bus imtasi veiksmų, pareiškė pareigūnai.

Lietuvos ambasada patvirtino, kad kreiptasi į teisėsaugą

32-ejų metų lietuvė kreipėsi į Indijos teisėsaugos institucijas dėl jos uošvio indo seksualinio priekabiavimo, BNS ketvirtadienį patvirtino Lietuvos ambasada Indijoje.

Pasak ambasados, praėjusios savaitės pabaigoje moteris J.A. susisiekė su jais, buvo gautas J.A. raštas. Lietuvė nuogąstauja dėl savo saugumo, esą uošvis ją terorizuodavo tiek moraliniais, tiek fiziniais veiksmais.

"Ji jaučiasi nesaugi", - BNS sakė ambasados atstovai. Moteris kasdien susisiekia su ambasados darbuotojais, ji kartu su pasisamdė advokatą ir kreipėsi į policiją.

Pasak ambasados, ketvirtadienį bus perduota nota kartu su lietuvės skundais atsakingoms Indijos institucijoms.