Konkurso vedėjas Martynas Levickis priminė, kad Motinos dienai skirtas konkursas laikosi lietuviškų tradicijų, kai Motinos diena minima gegužės pirmąjį sekmadienį (Anglijoje Motinos diena švenčiama trečiąjį kovo sekmadienį).

Šiame konkurse dalyviai varžėsi dėl trijų pagrindinių prizų - statulėlių geriausiam instrumentininkui, vokalistui ir šokėjui. Skulptūrėlių, kurias pagamino kompanija ,,Dovanų gama”, elegantiškumas vėrė akį ir jos buvo taip geidžiamos atlikėjų. Pabuvojus šiame konkurse, nelieka abejonių, kad lietuviai išties talentinga tauta. Jaunieji lietuvaičiai stebino gebėjimu atlikti bet kokios tautos šokius. Vienodai gerai buvo atliekami tiek lietuvių liaudies, tiek Lotynų Amerikos, tiek airių šokiai. Salė ūžė nuo ovacijų Vilniaus vidurinės mokyklos ,,Lietuvių namai” moksleiviams sušokus ,,Gaspadoriaus polka” ir ,,Šiaudai be grūdų”.

Žiūrovai jų šokiu galėjo pasidžiaugti dar du kartus: dėkodami renginio organizatorei Nijolei Jankauskienei bei savo vadovei Aušrai Damauskienei jie pašoko ,,Bajorėlis” bei koncerto baigiamajame akorde jau kaip konkurso laimėtojai. Jiems, beje, ir atiteko vienas iš trijų pagrindinių prizų. Stebino ir vokalistų pasirodymai. Kai kurių grupių vokalistai dainuodami šoko, kai kurie turėjo pritariančias grupes, kai kurie, padainavę vieną dainą, keitė apdarus, kad jie derėtų prie dainos turinio. Vokalistų kategorijoje laimėtojais tapo Rygos lietuvių vidurinės mokyklos moksleivių vokalinis ansamblis, užburiančiai jautriai atlikęs dvi liaudies dainas: vieną - latviškai, kitą – lietuviškai. Konkurso globėjo - Lietuvos Respublikos ambasados JK prizas ,,Už geriausią lietuvių autoriaus kūrinio interpretaciją” atiteko Edukacinio centro ,,Lighthouse” auklėtinei Rūtai Niūniavaitei, atlikusiai Skalno dainą ,,Skriski, skriski Lietuvėlėn” iš miuziklo ,,Devyniabėdžiai”.

Visas konkursas buvo be galo nuotaikingas, spalvingas, apgalvotas. Nuo estetiškai paruoštų lankstinukų bei salės iki vaikų koncertinių rūbų. Dar neišsiskirstę dalyviai klausinėjo, ar ir kitais metais vyks konkursas.

Iš tiesų norėtųsi palinkėti, kad šis gražus, tiek daug išsibarsčiusių lietuvaičių sutraukiantis renginys, šiemet minėjęs penkerių metų jubiliejų, dar daug kartų kviestų lietuviukus savo skambiu balsu, energingu šokiu bei muzikos garsu dėkoti mamoms ir jas džiuginti.