Organizatoriai kviečia susitikti ir susipažinti gegužės 17 d. vakare, o pagrindinę suvažiavimo dieną, gegužės 18 d., pasiklausyti lektorių iš Lietuvos.

„Šiemet suvažiavimą surengsime Hamburge, kuris pasirinktas neatsitiktinai“, - sakė Vokietijos lietuvių jaunimo sąjungos (VLJS) pirmininkė Monika Verbalytė.

Hamburgas ne tik turi tris universitetus ir didelę bei aktyvią lietuvių bendruomenę, bet ir yra apsuptas kitų universitetinių miestų: Liubeko, Brėmeno, Kylio, Oldenburgo, Rostoko. Taigi tikimės į renginį pritraukti daugiau lietuvių studentų“, - teigė pašnekovė.

Suvažiavimo organizatoriai šiais metais norėjo pasiūlyti dar įvairesnę bei kokybiškesnę programą ir įgyvendino dar vieną naujovę – visi lektoriai šiemet atvyksta iš Lietuvos.

„Norime renginio dalyvius įkvėpti ir paskatinti įgyvendinti savo iš pirmo žvilgsnio gal kiek ir beprotiškas idėjas, tad ieškodami savo srities profesionalų pasirinkome tas asmenybes, kurios yra įgyvendinusios išskirtinius projektus. Taip mūsų programoje atsirado „Lietuvos kvapo“ projekto direktorius bei emocinio marketingo ekspertas Mindaugas Stongvilas, televizijos žurnalistas Rytis Zemkauskas su savo laidomis „Pasivaikščiojimai“ ir „Alchemija“ bei režisierius Vidas Bareikis, kuris pristatys „No Theater“ judėjimo idėją bei ne teatro paieškas teatre“, - sakė VLJS už viešuosius ryšius atsakinga Dovilė Šermokas.

„Pernai Berlyne pradėtą nagrinėti socialinio verslo temą šiemet norime plėtoti kartu su pilietinės akcijos „Darom“ sumanytoju Tadu Langaičiu. Taip pat labai džiaugiamės, jog mūsų renginyje dalyvaus teatro, kino bei televizijos aktorė Aldona Vilutytė, kuri ves viešojo kalbėjimo įgūdžius lavinančias dirbtuves. Vakare renginio dalyvius ir miesto svečius pakviesime pasiklausyti dainuojamosios poezijos atlikėjos Ievos Narkutės gyvo garso koncerto. Suvažiavimo metu bus paminėta ir gatvės muzikos diena“, – suvažiavimo programą pristatė VLJS valdybos narys Simonas Černiauskas.

„Norime duoti galimybę Vokietijos aukštosiose mokyklose studijuojančiam ar savo pirmus karjeros žingsnius žengiančiam lietuvių jaunimui susitikti ir padiskutuoti aktualiomis temomis, suteikti jų studijoms ir profesinei veiklai reikalingų žinių, pristatyti karjeros galimybes Lietuvoje ir taip stiprinti jaunų užsienio lietuvių ryšį su Lietuva. Taip pat tikimės, kad suvažiavimas bus puiki galimybė studentams neformalioje aplinkoje pasidalinti savo patirtimi su bendraamžiais ir bendraminčiais“, – teigė VLJS pirmininkė Monika Verbalytė.

Studentų suvažiavimą remia Užsienio reikalų ministerija ir Vokietijos lietuvių bendruomenė. Už pagalbą VLJS taip pat dėkoja Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungai, Europos lietuvių kultūros centrui, Hamburgo lietuvių bendruomenei, lietuviškam restoranui „Teigtasche“ bei HAW (Hamburg University of Applied Sciences) Studentų atstovybei.

Hamburgiečiai ir suvažiavimo svečiai jau gegužės 17 d., 20 val. prie Hamburgo rotušės kviečiami susitikti ir kartu apžiūrėti senamiesčio ir vėliau apsilankyti vieninteliame Vokietijoje maisto restorane „Teigtasche“.

Oficiali renginio pradžia - šeštadienį, gegužės 18 d., 10 val., Lübeckertordamm 2-4.

Ievos Narkutės koncertas vyks „Rudolf Steiner Haus“, Mittelweg 11-12.

Daugiau informacijos ir renginio programą galima rasti čia: www.vljs.de.