„Mokausi Mejerholdo institute (Vsevolodo Mejerholdo teatro institutas – red.) prie Maskvos Dailės teatro. Šis institutas įkurtas prieš šešerius metus tarptautiniams mainams, į jį stoja daugiausia ne rusų tautybės žmonės, iš buvusios Sovietų Sąjungos. Pradžioje net nebuvo galimybių į šį institutą įstoti rusams, kurse studijuoja ir vienas rusas. Lietuvoje baigiau aktorinį (Lietuvos muzikos ir teatro akademiją-red.), ieškojau galimybių pasimokyti užsienyje ir štai jau metai kaip Rusijoje.“

Prie tokio didmiesčio kaip Makva pavyko prisitaikyti gana greitai. Tadas sako pajutęs net savotišką azartą, kad yra tokio didelio organizmo dalis. Pasak jo, Maskvoje nėra kada sustoti, nėra laiko galvoti - viskas labai lekia, tempas milžiniškas. Tado teigimu, arba tave tas ritmas įspraudžia į kažkokį kampą, arba tu plauki su visais.

„Visi mano pažįstami,draugai yra daugiau iš to teatrinio pasaulio. Jeigu kalbėtume apie mano kursą, esame visi labai skirtingi. Kurse armėnas, ukrainietis, vienas rusas ir viena mergina iš Baltarusijos“, - pasakoja Tadas.

Tado teigimu, režisūros studijos Maskvoje labai skiriasi nuo studijų Lietuvoje:

„Viskas vyksta labai gyvai, santykiai tarp studentų ir dėstytojų kolegiški. Studijos intensyvios, tenka pažiūrėti daug spektaklių. Man garbė pasakyt, kad esu iš Lietuvos, nes teatrinėje aplinkoje Maskvoje visi žino Tuminą, Nekrošių, Karbauskį.“

Tadas pasakojo, kaip kartą rusų kompanijoje kažkas paklausė, kaip jis jaučiasi tarp okupantų, bet tai, anot jo, buvo humoristinis klausimas.

„Nejaučiu kažkokio priešiškumo, niekas dėl nieko nepriekaištauja. Nejaučiu jokio diskomforto, kad esu čia atvykęs iš Lietuvos. Keičiasi laikai, keičiasi žmonės. Ypač Maskvoje. Net patys rusai sako, kad metro išgirsti rusų kalbą esą jau sunkoka. Ten viskas taip spalvinga. Šis miestas tampa milžinišku traukos objektu. Antra vertus, esi dalis to, kas vyksta visame pasaulyje, nori to ar nenori“, - kalbėjo emigrantas.

Anot pašnekovo, su Lietuva bendravimas yra daugiau internetinis, elektroniniais laiškais. Lietuvos ambasada, pasak jo, labai artima bendravimui, rengia susitikimus, mielai priima. Būtent ambasada buvo ta vieta, kur Tadas susitiko su kitais lietuviais, užmezgė naujas pažintis.

„Apima toks geras jausmas, kai gatvėje išgirsti kalbant lietuviškai“,- sakė Maskvoje studijuojantis Tadas.

Laida „Salos“ transliuojama trečiadieniais 10.10 val.