Komandos tikslas – įkopti į aukščiausią Šiaurės Amerikos viršūnę Denalį (Denali), dar kitaip vadinamą Makinliu (McKinley).

Pasak komandos vadovo Ernesto Markšaičio, nors viršūnė nėra techniškai sudėtinga, tačiau dėl didelio aukščio ir geografinės padėties (Denalis stūkso šiauriau nei 63 laipsniai šiaurinės platumos) viršūnę pasiekia mažiau nei pusė kopiančiųjų. Pagrindiniai pavojai, tykantys alpinistų, – ledo plyšiai, kurių apstu pakeliui į viršūnę, labai stiprūs vėjai ir šalčiai.

Šiuo metu arti viršūnės temperatūra nukritusi iki -40 laipsnių pagal Celsijaus skalę. Įskaitant vėją, šalčio efektas gali siekti iki -50 laipsnių.

Lietuvių komanda – gan spalvinga, joje yra ne tik sportininkų, bet ir matematikų, teisininkų, ekonomistų, verslo atstovų. Įdomi ir šios alpinistų grupės narių sportinė ir kalnų patirtis. Antai T. Žilinskas turi ilgametę orientavimosi ir kalnų dviračių patirtį. D. Vaičiulis yra įkopęs į du „aštuoniatūkstantininkus“, jis – pirmasis lietuvis, pasiekęs Cho Oyu, 8201 m, ir ketvirtasis iš tautiečių, įveikęs Everestą, 8850 m. A. Ražaitis pasiekė aukščiausias viršūnes Pietų Amerikoje (Akonkagva, 6959 m) ir Afrikoje (Kilimandžaras, 5895 m).

A. Komkaitė, E. Kipurys ir E. Markšaitis įkopė į „septyniatūkstantininkus“ Pamyre. T. Jeršovas yra sėkmingai organizavęs ne vieną kalnų žygį Nepalo Himalajuose.

Grupės vadovo E. Markšaičio teigimu, nors komandos nariai turi nemažą kalnų patirtį, tačiau jie papildomai treniravosi Lietuvoje. Devynetas yra geros fizinės formos, todėl iš ekspedicijos tikimasi gerų rezultatų.

Kopimo metu planuojama turėti palydovinį ryšį, todėl bus galimybė nuolat pranešinėti apie ekspedicijos eigą.