Policijos pareigūnai, per rugsėjo 4 dieną vykdytą patikrinimą, vairavimo instruktorius lietuvis įpūtė 0,89 prom. Vyras, gyvenantis Brauntone, teismo posėdyje penktadienį dalyvavo su vertėju.

Prokuroras Simonas Jarvis sakė, kad policijos pareigūnai baltą „Vauxhall Astra“ automobilį Barnsteiple sustabdė rugsėjo 4 dieną, pusę pirmos nakties vietos laiku.

Skelbiama, kad automobilis važiavo 32 kilometrų per valandą greičiu kelyje, kur galima važiuoti 48 km/h, ir vinguriavo į šalis, todėl pareigūnams ir sukėlė įtarimų.

„Kai policijos pareigūnai sustabdė automobilį, jį vairavo kitas vyras. Jis sakė esąs kaltinamojo draugas. Automobilis tikrai buvo kaltinamojo. Pasirodo, jog kaltinamas savo draugui vedė vairavimo pamoką“, - sakė policijos atstovai.

Kaltinamasis sakė, jog į miestą jie išvažiavę naktį, nes tuomet gatvės praktiškai tuščios. Jaunuolis, kurį išgėręs bičiulis mokė vairuoti, buvo blaivus, jis turėjo besimokantiems vairuoti išduotą leidimą, tačiau jo automobilis specialiu skiriamuoju ženklu nebuvo pažymėtas.

„Jis tapo įstatymų neišmanymo auka“, - sakė gynybos advokatas Tony Dartas.

„Jo draugas už kelių dienų turėjo laikyti vairavimo egzaminą. Išvažiuoti į miestą buvo draugo idėja, o kaltinamasis sutiko, nežinodamas, kad pažeidžia įstatymą“, - teigė advokatas.

T. Darto teigimu, vyras tą dieną sunkiai dirbo ir po darbo namie truputį išgėrė. Jis esą tikrai neplanavo vairuoti.

Vyras teismui sakė, jog vairuotojo pažymėjimas jam būtinas darbui. Lietuvis gyvena Brauntone, tačiau dirba sandėlyje Potingtone.

Lietuviui teismas skyrė 10 baudos taškų ir nurodė sumokėti 150 svarų (591 Lt) baudą, padengti 85 svarų (335 Lt) teismo išlaidas ir sumokėti 15 svarų (59 Lt) nukentėjusiojo priemoką.

Teisėjų paklaustas, ar kaltinamojo draugas vairavimo egzaminą išlaikė, advokatas atsakė: „Deja, bet ne“.