Tėvai tvirtina, kad jų vaikai grįžta namo apsipylę ašaromis, nes negali perskaityti lietuviškų dainos žodžių ir neturi supratimo, ką jie reiškia, rašo elystandard.co.uk.

Pekoverio pradinėje mokykloje, kur kilo nepasitenkinimas lietuviška daina, trečdalį moksleivių sudaro vaikai iš Rytų Europos. Mokiniams buvo pasakyta, kad jei jie nesugeba ištarti lietuviškų žodžių, tuomet gali juos pamėgdžioti, tvirtina tėvai.

Minimas koncertas numatytas vėliau šį mėnesį. Jį stebės moksleiviai iš kitų Visbečo mokyklų.

Koncertą rengia Thomaso Clarksono akademijos naujasis dramos teatras, siekiantis suburti vaikus draugėn mokslo metų pabaigos proga.

Tėvai tikina, kad jų skundai nėra rasistiniai – jie tiesiog nesuprantantys, kodėl vaikai yra verčiami praleisti įprastas pamokas, kad išmoktų dainos, kurios visai nesupranta.

Daugelį vaikų šiurpina mintis, kad jiems reikės stovėti priešais nepažįstamuosius, nesuprantant, ką jie dainuoja, sako tėvai.

„Vaikai nežino, apie ką jie dainuoja. Tačiau mūsų pretenzijos nėra rasistinės“, - teigė Clare Eve.

„Jeigu tavo vaikas yra prislėgtas, tuomet tikrai turi teisę į laisvą žodį išreikšti savo nuomonę“, - sakė ji.

Kita motina Tamara Meldrum pridūrė: „Jie net nepaaiškina, ką reiškia tie žodžiai, kad vaikams nors kiek būtų aiškiau. Dabar vaikai nė nenutuokia, kodėl yra verčiami tai mokytis“.

Pati mokykla kol kas atsisako ką nors pakomentuoti.

Dainelė, dėl kurios kilo nepasitenkinimas.