Kaip „Tiesai“ pasakojo pati rusiško aukso parduotuvės internete „NeringaGold“ įkūrėja, į Jungtinę Karalystę ji atvyko panašiai kaip ir daugelis – ieškodama geresnio gyvenimo. Tuomet Neringai tebuvo 19 metų.

Tiesa, merginos kelias nebuvo auksu klotas, nors dabar žiūrint į plačiai besišypsančią Neringą galėtum taip pagalvoti.

„Pirmiausia įsidarbinau prekybos tinklo „Sainsbury’s“ sandėlyje. Kiek vėliau dirbau skalbykloje. Abejose darbo vietose gavau minimalų darbo užmokestį“, - atviravo N. Širvaitytė.

Natūralu, kad dirbant tokiomis nelengvomis sąlygomis ir gaunant minimalų atlygį jaunai merginai norėjosi „prisidurti“ prie algos. Taip Neringa pradėjo prekiauti dėl savo aukštos kokybės vertinamu rusišku auksu.

Neringa pasakojo, kad iš pradžių tai tebuvo širdžiai mielas hobis: „Parduodavau vos kelis papuošalus draugėms, tačiau apsukos labai greitai didėjo, o dabar džiaugiuosi, man „NeringaGold“ kompanija aukso gaminius siunčia visoje Europoje“.

„Kaip ir daugelis mergaičių, auksu, gražiais papuošalais žavėjausi nuo mažumės. Man pasisekė, kad artimieji mane be galo palaikė. Manau, būtent tai tapo mano verslo sėkmės paslaptimi“, - džiaugėsi N. Širvaitytė.

Nors Neringa prisipažino, kad pradėti verslą svetimoje šalyje buvo iš tiesų nelengva, tačiau mergina buvo pasiryžusi pasiekti savo ir žingsnelis po žingsnelio judėjo į priekį.

„Aš visada sakiau, kad kas nerizikuoja, tas negeria šampano“, - juokiasi verslininkė ir prideda, kad rizikuoti jai padėjo širdies draugas Arvydas Burokas, kuris ne tik ją palaikė kiekviename žingsnyje, tačiau ir daug ko išmokė.

„Arvydas, kuris su kolegomis turi įmonę Vertė.lt, užsiima didmenine juvelyrikos prekyba. Tai jis man suteikė žinių norint verstis šia išskirtine veikla. Kiekvieną dieną būdama šalia jo išmokstu vis daugiau ir daugiau, pasisemiu būtinų dirbant su juvelyrika žinių“, - mylimajam gerų žodžių negailėjo Neringa.

Pasak N. Širvaitytės, tiek Lietuvoje, tiek ir užsienyje gyvenantys lietuviai ypač mėgsta rusišką auksą. Mergina vardijo, kad populiariausios prekės tarp tautiečių yra grandinėlės, auskarai, žiedai, vestuviniai žiedeliai.

„Rusiškas auksas visiems patinka nuo senų laikų. Jo populiarumas išlikęs iki šios dienos ne tik Lietuvoje, tačiau ir JK“, - aiškina mergina, kuri savo parduotuvėje siūlomas prekes išsirenka pagal tai, kas jai pačiai yra gražu.

„Labai smagu, kad mano klientams patinka tai, ką siūlau. Žinoma, kai kurie jau žino ko nori ir tiesiog man atsiunčia nuotraukas, o aš visada stengiuosi įgyvendinti jų norus. Labai noriu padėkoti savo klientams, kurie perka pas mane, o aš džiaugiuosi, kad galiu juos puošti“, - šypsosi Neringa.

Į Jungtinę Karalystę atvykusi be nieko dabar Neringa Širvaitytė savo uždarbiu dalinasi ir su sergančiais vaikučiais.

„Facebooke yra grupė „Vilties spindulėlis“. Visada aukoju, kiek išgaliu. Savo klientų taip pat prašau nelikti abejingais. Skatinu visus prisidėti ir paremti tuos, kuriems pinigėlių reikia labiausiai. Dalintis išmokau ne todėl, kad turiu daug, o todėl, kad žinau, ką reiškia neturėti nieko“, - mano N. Širvaitytė.