Lietuvos ambasadorius Jungtinėje Karalystėje dr. Oskaras Jusys pažymėjo, jog balsuoti galima ne tik rinkimų sekmadienį, bet ir visomis šios savaitės darbo dienomis, atvykus į ambasadą nuo 9 iki 13 val.

„Kiekvienas stengiamės taupyti savo laiką, todėl labai rekomenduojame į ambasadą atvykti savaitės eigoje ir taip išvengti ilgų eilių paskutinę balsavimo dieną – spalio 28-ąją. Balsuoti ambasados patalpose gali kiekvienas Lietuvos pilietis, nepriklausomai nuo to, ar jis iš anksto registravosi rinkimams, ar ne. Svarbu, kad atvykstant balsuoti rinkėjas turėtų savo pasą ar asmens tapatybės kortelę“, - sakė ambasadorius.

Balsuoti ambasados patalpose galima spalio 22-26 d. nuo 9 iki 13 val., spalio 28 d., sekmadienį, nuo 7 iki 18 val. Atkreipiame dėmesį į tai, kad iš anksto užsiregistravę rinkėjai balsuoti galės daug greičiau, kadangi visi jų duomenys jau bus įtraukti į rinkėjų sąrašą ir jiems nereikės išrašyti jokių papildomų dokumentų.

Dėl balsavimo paštu

Rinkėjai, pageidaujantys balsuoti paštu, tačiau iki šiol neužsiregistravę, tai gali padaryti užpildydami ir ne vėliau kaip iki spalio 24 d. ambasadai pateikdami rinkėjo registracijos anketą, kurią galima rasti ambasados interneto svetainės http://uk.mfa.lt skiltyje „Rinkimai 2012“. Balsavimas paštu baigiamas š.m. spalio 24 d., vėliau balsavimo dokumentai siunčiami nebus.

Daugiau informacijos apie 2012 m. Seimo rinkimus galite rasti Vyriausiosios rinkimų komisijos interneto svetainėje http://www.vrk.lt.