Vieno skaitytojo paklaustas, ar jaunų ir sveikų žmonių, kurie negali susirasti darbo, emigracija nėra didesnė grėsmė šaliai už Rusijos ar kitų valstybių įtaką, parlamentaras pažymėjo, kad nė vienos grėsmės nereikia dirbtinai mažinti.

„Emigracija yra mūsų skaudulys, tačiau kol atlyginimo žirklės Londone ir Vilniuje skirsis 5-8 kartus, mes jos nesustabdysime“, - pripažino A. Ažubalis.

„Ir jokios čia programos nepadės. Vienintelis kelias – sukurti tokias darbo rinkos bei verslo taisykles ir atmosferą Lietuvoje, kad ir gaudami mažesnį atlyginimą žmonės čia jaustųsi gerbiami ir vertinami, kad dingtų tas plikbajoriškas požiūris į pavaldinį ar darbuotoją“, - kalbėjo jis.

Statistika rodo, kad Lietuvoje norėtų emigruoti 36,4 proc. didžiųjų miestų gyventojų. Pernai balandį jų buvo tik 6,9 proc. Dar 33,4 proc. miestiečių teigia, kad norėtų emigruoti iš Lietuvos, jei gyvenimo sąlygos stipriai pablogėtų ir sumažėtų pajamos.

Emigruoti nenorėtų tik 28,8 proc. didžiųjų mietų gyventojų, o 2008-ųjų balandį jų buvo 62,6 proc., rodo savaitraščio „Veidas“ užsakymu tyrimų bendrovės „Prime consulting“ atlikta apklausa.