Reginys prasidėjo Vilniaus Universiteto spaustuvės kiemelyje, kadangi čia veikė pirmoji Vilniaus universiteto spaustuvė. Renginio vedėjai susirinkusius dalyvius sveikino ne tik skaityklos atidarymo, bet ir Užgavėnių proga. Remiantis lietuviškomis tradicijomis Komunikacijos fakulteto dekanas Andrius Vaišnys ir Vilniaus universiteto bibliotekos generalinė direktorė Irena Krivienė kiemelyje uždegė morę, kuri šįkart simbolizavo blogas naujienas žiniasklaidoje. Renginio vedėjai palinkėjo, kad spaudoje daugėtų gerų žinių, o studentai įgytų tik naudingos informacijos naujojoje skaitykloje.

Vilniaus Universiteto rektorius Benediktas Juodka džiaugėsi, kad Vilniaus universitetui pavyko laimėti pinigų senosios VU bibliotekos rekonstrukcijos projektui, kurio dalis yra Žurnalistikos ir medijų skaityklos atidarymas. Sveikinimo žodį tardama I.Krivienė skatino studentus rinktis į biblioteką mokytis, komunikuoti ir daryti naujus sprendimus. VU universiteto bibliotekos generalinė direktorė teigė, kad personalas studentams stengiasi sukurti kuo jaukesnę ir komfortiškesnę aplinką.

A.Vaišnys dėkojo I.Krivienei ir visiems darbuotojams, kurie padėjo į naująją skaityklą perkelti dalį žurnalistikos skaityklos fondo ir teigė, jog naujoji erdvė bus gyva tik tuomet, jei joje gyvens studentai. Sveikinimo žodį tarė ir portalo Delfi.lt vyr. redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, kuri teigė, kad tai fantastiška erdvė mokymuisi ir tobulėjimui.

Antradienį Vilniaus universiteto bibliotekoje duris atvėrusi nauja Žurnalistikos ir medijų skaitykla siūlo studentams darbui tinkamas sąlygas, modernias mokymosi priemones ir išsamią, ypač komunikacijos mokslų studentams aktualią, literatūrą.

 VU atidaryta Žurnalistikos ir medijų skaitykla K.Ciparytės nuotr.