VTEK nustatė, kad V.Laurėnas supainiojo viešuosius ir privačius interesus - būdamas Klaipėdos universiteto tarybos narys dalyvavo rektoriaus rinkimuose.

Pareiškusi, kad už naujo rektoriaus kandidatūrą balsavęs V.Laurėnas tokiu būdu galėjo išrinkti pats save, VTEK pareikalavo per dvi savaites nutraukti darbo sutartį su naujuoju universiteto vadovu. Tačiau Klaipėdos universiteto taryba pranešė negalinti spręsti klausimo dėl V.Laurėno atleidimo iš pareigų, nes po Konstitucinio Teismo sprendimo esą sustabdyti universitetų tarybų įgaliojimai.

"Tuomet mes padėsime - jau rengiamas ieškinys teismui dėl V.Laurėno darbo sutarties, sudarytos pažeidžiant viešųjų ir privačių interesų derinimo nuostatus, nutraukimo arba jos pripažinimo negaliojančia", - teigė VTEK pirmininkas Remigijus Rekerta.

V.Laurėnas VTEK sprendimą dar gali skųsti teismui arba išvengti bylinėjimosi savo noru atsistatydinęs iš rektoriaus pareigų.

Teismas netrukus nagrinės buvusio Klaipėdos universiteto rektoriaus Vlado Žulkaus skundus. V.Žulkus, su kuriuo darbo sutartis nutraukta sausį, tvirtina, kad universiteto taryba tuo metu jau nebegalėjo stabdyti jo veiklos.

V.Laurėnas Klaipėdos universiteto rektoriumi išrinktas pernai gruodžio 6 dieną. Iki tol jis ėjo šios aukštosios mokyklos studijų prorektoriaus pareigas.

Išrinkti rektorių universiteto tarybai pavyko tik iš antro karto. Pirmuose rinkimuose nė vienas iš kandidatų nesurinko pakankamo balsų skaičiaus, todėl buvo paskelbti nauji rinkimai.