Profesinis mokymas tampa vis patrauklesnis, o siekti aukštesnės jo kokybės pasitarnaus ir atidaromas naujas sektorinis praktinio mokymo centras“, – sakė Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, dalyvavęs centro atidaryme.

Naujasis centras – tai modernia praktinio mokymo įranga aprūpinta profesinio mokymo įstaiga, galinti teikti praktinio profesinio mokymo paslaugas profesinių mokyklų mokiniams, kolegijų ar universitetų studentams, vidurinių mokyklų moksleiviams, kvalifikaciją tobulinantiems profesijų mokytojams, vidurinių mokyklų technologijų mokytojams, įmonių darbuotojams.

Centrui įsteigti panaudotos Europos regioninės plėtros fondo ir valstybės biudžeto lėšos – 2,4 mln. eurų.

Įgyvendinant projektą buvo renovuotas pastatas, rekonstruotos ir naujausia technologine įranga aprūpintos įvairių paslaugų sektoriaus specialybių praktinio mokymo patalpos. Modernizuota mokymo bazė sudarys sąlygas esamiems ir būsimiems mokiniams įgyti aukščiausios kokybės išsilavinimą bei reikiamas kompetencijas, tinkamai pasirengti praktinei profesinei veiklai.

Pasak Premjero, šiandieninei darbo rinkai reikalingi geri paslaugų sektoriaus specialistai. Šią tendenciją pastebi ir tokius specialistus rengiančios mokymo institucijos, nes kasmet sulaukia vis daugiau mokytis norinčių moksleivių.

Pastaruoju metu profesinį išsilavinimą siekia įgyti ir tie jaunuoliai, kurie jau yra baigę universitetus ar kolegijas, taip pat ir neradę savo vietos darbo rinkoje. Nemaža jų dalis – jaunos moterys, jau yra sukūrusios šeimas ir augina mažamečius vaikus. Centre veikia vaikų priežiūros kambarys, skirtas mokinių ir darbuotojų vaikams. Nemokamai vaikus prižiūri būsimos auklės.

Moderniame Aptarnavimo paslaugų sektoriniame praktinio mokymo centre sudarytos sąlygos mokytis visiems, norintiems įgyti patrauklią specialybę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)