Nuo šiol darželinukų tėvams taikomas kitas reikalavimas. Reikia pateikti dokumentą iš darbovietės, kuriame nurodoma, kokioje savivaldybėje darbuotojo GPM deklaracijoje nurodyta jo gyvenamoji vieta. Taip Vilniaus valdžia teigia siekianti išsiaiškinti, kuriai savivaldybei iš tiesų keliauja gyventojų, deklaravusių gyvenamąją vietą Vilniuje dėl aukštesnės vietos savo vaikui eilėje į darželį, mokesčiai.

Savivaldybė už reikalavimą parodyti pajamas atsiprašo ir skelbia kaltininkų medžioklę.

„Vilniaus miesto savivaldybė atsiprašo darželius lankančių vaikų tėvų dėl nekorektiško prašymo pateikti savivaldybei informaciją apie GPM. Šiuo metu Vilniaus mero pavedimu savivaldybėje yra atliekamas tarnybinis patikrinimas, siekiant nustatyti, kuris iš specialistų paskleidė klaidingą informaciją su prašymu pateikti informaciją apie GPM“, - teigiama savivaldybės išplatintame pranešime.

DELFI primena, jog prieš savivaldybės reikalavimą darželiams pateikinėti GPM deklaracijas sukilo ne tik visuomenininkai, bet ir Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija. Duomenų sargai pareiškė, jog savivaldybė neturi teisės rinkti tokios informacijos.