„Nedelsiant inicijuosime vidinį tyrimą siekiant nustatyti, ar iš tiesų buvo piktnaudžiaujama tarnybine padėtimi. Įvertinus visas aplinkybes, patikrinus šių faktų teisingumą, taikysime visas galimas priemones, kad būtų užkirstas kelias tokiems atvejams pasikartoti“, – DELFI sakė VU Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus Viešosios komunikacijos vadovas Ervinas Spūdys.

Papasakojo, su kuo susidūrė: šantažas, grasinimai, įstatymų pažeidimas

Tuo metu universiteto darbuotojai aiškina nebegalintys tylėti ir ramiai stebėti, kaip naujai priimti į darbą administracijos vadovai neva grasindami ir įvairiais būdais terorizuodami darbuotojus vykdo VU reorganizaciją.

Kritikos strėlės iš jų skriejo Turto valdymo ir paslaugų centro direktoriui Rokui Baliukovui, Paslaugų skyriaus vadovui ir vyr. specialistui teisės klausimais Evaldui Raistenskiui.

„Neteisėtai mažinant išeitines kompensacijas, pažeidinėjant įstatymus, šantažuojant, grasinimais VU garažo darbuotojus buvo ir yra bandoma priversti „savo noru“ atlaisvinti darbo vietą kitiems asmenims. Jie verčiami tylėti apie naujų vadovų vykdomus neteisėtus veiksmus ir veiklas.

Darbuotojai buvo kviečiami po vieną į pokalbius, jiems buvo liepiama savo noru trauktis iš užimamų pareigų sutinkant su žeminančiomis sąlygomis. Nesutikus buvo grasinama įvairiais patikrinimais, teigiama, kad bus surasti „reikalingi kabliukai“, dėl kurių jie bus vienaip ar kitaip išmesti iš darbo be jokių išeitinių kompensacijų“, – laiške DELFI rašo besikreipusieji.

Universiteto lėšomis remontuoja savo automobilį, laiko jį VU aikštelėje

Maža to, pasirodo, naujieji vadovai, esą prisidengdami veiklos efektyvumo didinimu, galimai piktnaudžiauja savo užimama padėtimi, naudoja VU lėšas, turtą, išnaudoja darbo jėgą.

„Jis garažo darbuotojams pasakė: „Taisėte senų vadovų automobilius, dabar taisysite ir mūsų!“. Šis asmuo nesikuklina ir tiesiog remontuoja savo asmeninį automobilį VU garaže, esančiame M. K. Čiurlionio gatvėje. Automobiliui keičiamas žibintas, ratas, remontuojamas bamperis. Visa tai daroma naudojantis VU patalpomis, įranga, lėšomis ir žmonių resursais“, – tikina laiško autoriai.

Anot jų, aptariamas automobilis laikomas VU teritorijos saugomoje aikštelėje Čiurlionio g. 25, kuri esą paversta asmeniniu, nemokamu automobilio saugojimo kiemu.

„Tai – tik vienas iš daugelio epizodų, kuris parodo, kokie asmenys dalyvauja vykdant vadinamą „reorganizaciją“, – tikino garažo darbuotojai, pridedami ir jų išsakytus teiginius įrodančias nuotraukas.

VU atstovas: išsakyti įtarimai kelia labai didelį nerimą

Tuo metu E. Spūdys užtikrino, kad VU darbuotojų pasitenkinimas darbo sąlygomis yra vienas pagrindinių dabartinės universiteto veiklos prioritetų ir tai apima visas universiteto personalo grandis.

„Išsakyti įtarimai kelia labai didelį nerimą“, – pripažino jis.

VU atstovo teigimu, tikimasi, kad atliekant tyrimą darbuotojai bendradarbiaus.

„Universiteto vadovybės pozicija yra aiški – tokio pobūdžio pažeidimams tolerancijos nebus, o nusakomas bendravimo tonas prasilenkia ne tik su universiteto vertybėmis, bet ir su elementariomis etikos normomis“, – sakė E. Spūdys.