„Yra ir tokių gerųjų istorijų, kai, pavyzdžiui, studentai, įstoję pas mus, pasimokę matematikos, sako: „O, pasirodo, suprantu matematiką.“ Tie gerieji dėstytojai motyvuoja mokinius ir nebūtinai reikia nusivilti.

Na, o kalbant apie fizikos egzaminą, dabar tikrai vyko didžiulis sujudimas, – mes norime nuraminti mokinius. Įstoti į inžineriją, technologijas, informatikos mokslus galima ir be fizikos egzamino. Jis pridedamas prie antrojo pažymio, kuris įeina į pokursinį balą, bet mokinys gali pasirinkti bet kurį antrą pažymį – geriausią iš savo rezultatų. Tas antras pažymys nebūtinai turėtų būti fizikos“, – sakė Ž. Sederevičiūtė-Pačiauskienė.

Interviu „Delfi“ VILNIUS TECH studijų prorektorė pasidalino, kaip universitetas kovoja su stereotipais, kad technologijų studijos sunkios ir neįdomios, kaip bando pritraukti merginas ir kokios profesijos ypač paklausios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)