„QS Stars vertinimo sistema, pasitelkiant detalesnę analizę, tiksliau įvertina universitetų veiklą. Įvertinimus gavę universitetai gali akcentuoti savo pažangą konkrečiose srityse, į kurias galėjo būti neatsižvelgta sudarant bendrą universitetų reitingą. Šiuo atveju Vilniaus Gedimino technikos universitetui buvo suteiktas trijų žvaigždučių bendras įvertinimas, kurį garantavo aukščiausi įvertinimai studijų, infrastruktūros ir inovacijų srityse. Be to, VGTU skiriamas dėmesys aplinkos apsaugai bei bendruomeniškumui leidžia teigti, kad tai iš tiesų Europietiškas universitetas“, - apibendrindamas VGTU rezultatus teigė QS Intelligence Unit vadovas Ben Sowter.

Tuo tarpu VGTU rektorius Alfonsas Daniūnas pastebėjo, kad globalioje rinkoje svarbus yra ne tik tikslus, bet ir vienodas vertinimas.

„Iki šiol Lietuvos universitetai nebuvo įvertinti pagal tuos pačius tarptautinius kriterijus, todėl buvo sunku juos palyginti su kitais pasaulio universitetais. QS Stars išorinio vertinimo rezultatai leidžia universitetams efektyviau ir skaidriai konkuruoti tarptautinėje aukštojo mokslo erdvėje, nes šie rezultatai nepalieka vietos įvairioms spekuliacijoms“, - teigė VGTU rektorius.

Po prestižinio pasaulio universitetų reitingo QS World Universities Ranking paskelbto 2012/2013 m. m. geriausių universitetų 700-uko, vienintelis iš Baltijos šalių į jį patekęs technikos universitetas yra VGTU.

Į šį reitingą taip pat patenka Vilniaus universitetas (VU) ir Vytauto Didžiojo universitetas (VDU).