"Mes visi prisimename mokytojus, kurie įkvėpė mus kaip asmenybės, padėjo suprasti Lietuvą ir pasaulį. Mūsų mokytojai skatino mokytis ir siekti daugiau, įžiebė viltį, kad galime. Išmokė analizuoti ir klausti. Jie lėmė tai, kuo esame dabar. Tikiu, kad kiekvienas iš jūsų, mieli mokytojai, esate toks žmogus kažkam", - Tarptautinei mokytojų dienai skirtame šventiniame renginyje antradienį kalbėjo šalies vadovė Dalia Grybauskaitė.

Prezidentė Metų mokytojo vardą pelniusiiems pedagogams ir Lietuvos mokytojų dalykinių asociacijų atstovams tvirtino, kad būtent mokytojai, ugdydami vaikus, kuria Lietuvos ateitį ir turi būti pavyzdys augančiam žmogui, pranešė Prezidentūra.

"Mokykla ir mokytojas turi būti tokie, kokią visuomenę ir žmogų mes norime matyti ateityje: dorą, sąžiningą, atsakingą, savarankišką, kūrybišką, aktyvų, reiklų ir nebijantį klysti. Tokia yra Lietuvos mokyklos misija. Toks turi būti kiekvienas mokytojas", - tvirtino D.Grybauskaitė.

Seimo pirmininkės Irenos Degutienės teigimu, mokytojų darbą kiekvienas žmogus prisimena visą gyvenimą.

"Dėkoju visiems ir kiekvienam atskirai, kad pasirinkote šią sudėtingą ir atsakingą profesiją, nors Mokytojo kelią nuolatos žymi iššūkiai ir sunkumai, tačiau ir šiandien, ir kiekvieną dieną Jums linkiu drąsiai keliauti pirmyn ir siekti svarbiausio – ugdyti jaunas asmenybes, skiepyti jiems smalsumą pažinti, mokyti išmintingai panaudoti įgytas žinias", - Seimo Ryšių su visuomene skyriaus išplatintame pranešime cituojama I.Degutienė.

Premjeras Andrius Kubilius, sveikindamas mokytojus, linkėjo, kad jiems nepritrūktų kantrybės, sveikatos, meilės, pagarbos ir dėmesio.

"Taip jau gražiai yra mūsų lietuvių tautoje ir kalboje sudėliota, kad Mama ir Mokytoja, kaip ir prasmingi žodžiai mokytis, melstis, mylėti prasideda ta pačia M raide. Svarbiausia, kad Jūs mokote mylėti - Tėvynę, žmones, mokslą, žinias", - Ministro pirmininko tarnybos pranešime cituojamas premjeras.

Tarptautinė mokytojų diena minima spalio 5-ąją.