Tiek aukštojo mokslo absolventų, pernai gavę diplomą, pasuko į Lietuvos darbo biržą, maždaug 5 tūkst. universitetų ir kolegijų absolventų darbo nerado ir metams besibaigiant.

Savaitraštis „Veidas“ skaičiuoja, kad paruošti 5 tūkst. bedarbių kainavo maždaug 117 mln. litų (skaičiuota pagal vidutines metines studijų kainas – 6,9 tūkst. litų universitetuose ir 4,2 tūkst. kolegijose).

„Veido“ atlikti anksčiau skelbti universitetų ir šią savaitę skelbiami kolegijų reitingai rodo, kad daugiau nei dešimtadalis (11,9 proc.) universitetų absolventų ir penktadalis (19,2 proc.) baigusiųjų kolegijas, praėjus pusmečiui po studijų baigimo, vis dar liko bedarbiai.

Taip pat tyrimo rezultatai rodo, kad 22 reitinguojamos kolegijos paruošė daugiau bedarbių nei universitetai. Vos baigę studijas, darbo ieškojo kone pusė kolegijų absolventų (4 tūkst. iš 10 tūkst. baigusiųjų) ir beveik penktadalis universitetų absolventų (per 6 tūkst. iš iš 28 tūkst. baigusių).

Metų pabaigoje darbo vis dar neturėjo penktadalis kolegijų (2 tūkst.) ir dešimtadalis universitetų (3 tūkst.) absolventų.