Paklausti, kiek uždirba, dauguma studentų mįslingai šypteli: esą pragyvenimui ir saviems poreikiams tikrai užtenka. „Uždarbis gerokai viršija asmeninius poreikius, tačiau pinigai man nėra svarbiausia. Mane įtraukia azartas, konkurencija ir pažintys, kurių įgyju dirbdamas šiame darbe“, - sako viešuosius ryšius Socialinių mokslų kolegijoje studijuojantis trečiakursis Arturas Stukala.

Studento uždarbis per mėnesį siekia apie 3-5 tūkst. Lt.

„Galiu drąsiai teigti, kad nesu priklausomas nuo tėvų, nes pats moku už mokslus, apmoku automobilio, telefono bei kitas sąskaitas. Manau, kaip studentas uždirba gana daug, pinigų lieka ir kelionėms, ir visam laisvalaikiui. Beje, vasaromis pavyksta užsidirbti ir papildomai už komercinių renginių įgarsinimą“, - „Veidui“ kalbėjo kino, garso ir scenos specialistu kultūros ir turizmo informacijos centre „Agila“ dirbantis trečiakursis Emilijus Macevičius.

Kad ne pinigai yra pagrindinė motyvacijos priemonė darbe, teigia ir labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ projektų vadovas Ignas Rusilas. „Teoriškai tai yra mano pajamų šaltinis, tačiau čia dirbu tikrai ne dėl pajamų, o dėl to, kad žavi projekto tikslai. Tai tiesiog mano mėgstamas darbas“, - „Veidui“ sakė Mykolo Romerio universitete teisę studijuojantis jaunuolis.