Kaip skelbiama NŠA pranešime spaudai, apie penktadalį ir prancūzų kalbos, ir filosofijos tarpiniuose patikrinimuose dalyvavusių vienuoliktokų kitąmet į šių dalykų brandos egzaminus atvyks jau turėdami minimalų taškų skaičių, reikalingą egzaminui išlaikyti.

Prancūzų kalbos tarpiniame patikrinime dalyvavo 24 mokiniai. Visų jų surinktų taškų vidurkis siekia 24,4 iš 40 galimų. 35 ir daugiau taškų surinko 4 mokiniai, t. y. 17 proc. visų laikiusiųjų.

Filosofijos tarpiniame patikrinime dalyvavo 185 vienuoliktokai. Visų jų surinktų taškų vidurkis siekia 27,8 iš 40 galimų. 35 ir daugiau taškų surinko 38 mokiniai, t. y. 21 proc. visų laikiusiųjų tarpinį patikrinimą.

Ekonomikos ir verslumo tarpiniame patikrinime dalyvavo 3376 gimnazistai. Visų jų surinktų taškų vidurkis siekia 18,7 iš 40 galimų. 35 ir daugiau taškų surinko 109 mokiniai, t. y. 3,2 proc. visų laikiusiųjų tarpinį patikrinimą.

Pirmajame matematikos (išplėstinio kurso) tarpiniame patikrinime dalyvavo 13332 vienuoliktokai. Bendras surinktų taškų vidurkis siekia 8,5 iš 20 galimų. 750 mokinių surinko 17 ir daugiau taškų, o maksimalų taškų skaičių surinko 120 mokinių.

NŠA pabrėžia, kad skelbiami rezultatai yra preliminarūs. Juos dar turi patvirtinti ekspertinės komisijos.

ELTA primena, kad prasidėjus tarpiniams patikrinimams kilo pasipiktinimo banga dėl netinkamai parengtų užduočių. Reaguodamas į kritiką, švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas pavedė atlikti ekspertinius vertinimus dėl matematikos ir fizikos žinių patikrinimų.

Visgi, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) vadovybei paskelbus, kad nebus atsitraukta nuo nepasitenkinimą sukėlusių moksleivių tarpinių patikrinimų, Seimo opozicijos atstovai ėmė svarstyti apie interpeliaciją G. Jakštui. Nepasitenkinimą ministro darbu išreiškė ir prezidentas Gitanas Nausėda, pareiškęs, jog padarė klaidą, paskirdamas jį į šias pareigas.

Premjerė Ingrida Šimonytė tikina penktadienį gavusi G. Jakšto atsistatydinimo raštą, tačiau jo netenkinusi.

Tarpiniuose vienuoliktokų patikrinimuose šįmet dalyvaus daugiau nei 26 tūkst. moksleivių. Jie bus vykdomi nuo kovo 5 dienos iki balandžio 5 dienos, išskyrus chemijos ir istorijos atsiskaitymus, kurie vyks gegužės 6 ir 7 dienomis.

Tarpinio patikrinimo metu galima gauti iki 40 proc. galutinio egzamino vertinimo taškų, kurių užtenka tam, kad egzaminas būtų išlaikytas. Vienuoliktokai laikys po vieną dalyko tarpinį patikrinimą, išskyrus lietuvių kalbos ir literatūros bei matematikos, kurių bus po du.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)