Šiaulių darželiai tikina, kad imsis griežtesnių vaikų saugumą garantuojančių priemonių. Rudenį, kai bus aišku, kokie vaikai lanko darželius, ko gero, bus renkami vaiką galinčių paimti asmenų sąrašai, kuriuos pateiks tėvai. Sąrašuose tėvai privalės nurodyti asmenis, kam galima atiduoti vaiką. Tokiu atveju atėjusysis turės parodyti dokumentą.

Vieno Šiaulių darželio direktorė sako jau pradėjo mokyti tėvus - pedagogė jiems aiškino, kad šeimoje reikia vaikui aiškinti, su kuo iš suaugusiųjų galima bendrauti, o su kuo ne ir kaip vaikas turi elgtis, kai jaučiasi nesaugus. „Ežerėlio“ direktorė auklėtinių tėvams nurodė, kad šie draustų vaikams iš nepažįstamų žmonių imti saldainius, žaisliukus.

Šiaulių miesto švietimo skyriaus vedėja Violeta Damskienė sako, kad nesikiš į darželių sprendimus, netgi jeigu jie bus labai radikalūs, tokie, kaip auklėtinių artimųjų nuotraukų prašymai ar panašiai. Švietimo skyriaus vedėja mano, kad viskas, kas daroma vaikų saugumui, yra gerai.

Auklėtojos tikina, kad darželių darbo apraše visada buvo tam tikros taisyklės, tačiau mano, kad ne visada jų buvo laikomasi. Puse lūpų kalbama, kad vaikus leista išsivesti ir nepilnamečiams šeimos nariams.
Gali būti, kad sugriežtinę darbo tvarką darželiai pateks į keblias situacijas. Jeigu bus nutarta, kad vaiko negalima atiduoti nepilnamečiui ar pirmą kartą matomam žmogui, darželio auklėtojai gali tekti vaiką prižiūrėti neribotą laiką, kol ateis tėvai, arba kviesti policiją, vežti vaiką į vaikų namus ar panašiai. Tokių incidentų kol kas dar nėra buvę.

Šaltinis
Temos
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)