Antrąją vietą reitinge užima Kauno technologijos universitetas, trečią – Vilniaus Gedimino technikos universitetas, ketvirtą – Vytauto Didžiojo universitetas, penktą – M. Romerio universitetas.

Iš viso vertinta keturiolika aukštųjų mokyklų.

Demokratinės politikos instituto prezidento Manto Adomėno teigimu, Vilniaus universitetas šalyje pirmauja, tačiau ir jam dar reikėtų gerokai pasitempti, jeigu jis rungtųsi su kitomis pasaulio aukštosiomis mokyklomis.

Kartu jis pabrėžia, kad net sujungus ar perpus sumažinus aukštųjų mokyklų skaičių, mokslo ir studijų kokybė nesikeis, jei sistema nebus reformuota iš esmės.

„Vien sujungimas iš viršaus kokybės nepakels, jei neįvyks finansavimo struktūros keitimas, daugiau svorio permetant studentų pasirinkimui, jeigu neįvyks valdymo reforma, kur visuomenė galės vykdyti realią universitetų kontrolę, jeigu nebus kardinalių investicijų į mokslą, ne padvigubinant, bet kelis kartus padidinant mokslui skiriamų lėšų kiekį. Tik tada galima tikėtis, kad aukštojo mokslo sektoriuje įvyks kažkokie kokybiniai pokyčiai“, – tvirtina M. Adomėnas.