Šiam projektui, kuris buvo pradėtas Lietuvos futbolo federacijos prezidento Liutauro Varanavičiaus iniciatyva ir kurį įgyvendina Kūno kultūros ir sporto departamentas, Lietuvos Respublikos Vyriausybė šiais metais skyrė 1 mln. 100 tūkst. Lt.

„Atrinkdama mokyklas, prie kurių būtų įrengtos šios aikštelės, KKSD sudaryta speciali komisija pirmiausia žiūrėjo į mokyklų sportinį aktyvumą – kaip aktyviai jos dalyvavo Lietuvos mokinių olimpiniame festivalyje ir kokios aktyvios jos sportinėje veikloje yra apskritai.

Taip pat žiūrėta, kad atrinktos mokyklos būtų susikoncentravusios ne vienoje kurioje nors Lietuvos vietoje, bet būtų iš įvairių Lietuvos regionų“, – sakė Kūno kultūros ir sporto departamento generalinio direktoriaus pavaduotojas Ritas Vaiginas.

Įrengiant šias universalias aikšteles, KKSD finansavo 800 kv. m ploto dirbtinę dangą ir jos paklojimo darbus, aptvėrė aikšteles tvora. „Danga speciali – plaušelio aukštis 2,5 cm, į jį įterpiamas kvarcinis smėlis“, – sakė R.Vaiginas.

Savivaldybė arba mokykla turėjo išspręsti žemės nuosavybės klausimą, užtikrinti aikštelės pagrindo įrengimą, apšvietimą.

Projekto įgyvendinimas eina į pabaigą. Kitą savaitę dvi tokios aikštelės bus įrengtos Lentvaryje ir Vilniuje prie S. Stanevičiaus vidurinės mokyklos.

Iš viso turi būti įrengta 14 universalių dirbtinės dangos sporto aikštelių.

Anot KKSD gen. direktoriaus pavaduotojo, šis projektas pasiteisino, todėl jis bus tęsiamas ir 2007 m., aikštelėms įrengti planuojamos lėšos kitų metų sporto biudžete.